U bent hier

Markante tentoonstelling van Ann Geukens en Celina Vaes in De Vitrine Academie

Herentals | Neteland
04.03.2015 - 23.41u
Door: Herman Gezelle

Vanavond vond in de Vitrine van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst de vernissage plaats van de markante tentoonstelling van Ann Geukens en Celina Vaes. De tentoonstelling heeft als titel
MES-MER-IZ-ING : 'Very attractive in a mysterious way, makes you want to keep looking...' De tentoonstelling loopt nog tot zaterdag 18 april.

Aangrijpend en bevreemdend
Kunstenares Ann Geukens : 'Het is niet onze bedoeling om mooie plaatjes te tekenen. Maar eerder aangrijpend en bevreemdend. Voor sommige ogen ze mooi, voor velen eerder vreemd.
We tekenen met een zeker buikgevoel... De tentoonstelling laat onze meest recente en beste werken zien. Dit jaar studeren we af.

Dit na een studie van negen jaar. Beiden startten we eerst in de opleiding schilderkunst om vervolgens te specialiseren in de tekenkunst. De laatste jaren maken we eigen werken volgens eigen intuïtie. Ieder in onze eigen specialiteit en uiterst persoonlijk.


Ik specialiseer me de laatste jaren in het tekenen van het menselijk lichaam. Steeds met pen en zwarte inkt. De drager varieert van papier tot stof, al dan niet bewerkt met naald en draad. De lichamen zeer persoonlijk en soms pijnlijk, heel direct.

Ik koos voor dit materiaal omdat het me dwingt om geduld te oefenen. Ik word uitgedaagd om verder te gaan...de keuze van drager gebeurt organisch...het bewerken met zelf verkleurde draad intuïtief. 'Mijn collega, Celina Vaes, specialiseerde zich in het tekenen met balpen. Vaak zeer grote werken op papier, al dan niet vooraf bewerkt met inkt.

Als geen ander weet zij met balpen zo te werk te gaan tot haar werk begint te leven op papier. Ze tekent wezens met maskers. De werkelijkheid verbergend of net onthullend. Vanuit een buikgevoel stelt ze niet bestaande creaturen samen die soms zo vervormd zijn dat ze uiterst mooi worden.
We kozen ervoor om deze tentoonstelling samen te doen als afsluiting van onze tijd hier samen.

Onze werken zo verschillend en sterk op zich maar in confrontatie met elkaar nog sterker net door het contrast.'

Ann Geukens
Wordt dit jaar 40. Ze werkt bewust deeltijds als kleurconsulente. Bewust om de overige dagen naar academie te kunnen gaan. Een drang waar antwoord aan gegeven moest worden.
Mama van een zoon van bijna 5 en samen met een lieve steunende man.
Celina Vaes
Moeder van drie grote kinderen inmiddels en gehuwd met Staf, haar steun en toeverlaat.
Celina kan eindelijk ook doen wat ze vroeger wilde: tekenen en creatief in beweging zijn.


De tentoonstelling loopt tot zaterdag 18 april.
Waar: in de Vitrine van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst, Margravenstraat 77 Herentals.
De tentoonstelling draagt de titel : MES-MER-IZ-ING
Very attractive in a mysterious way, makes you want to keep looking...

Een absolute aanrader en tip op je kunstkalender.

Foto's Marcel Nelis / NNieuws.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto