Het Kasteeldorp heeft de laatste jaren al erg veel werk gemaakt van een dorpskernvernieuwing. Het sluitstuk op die projecten is de complete vernieuwing van het Marktplein.

Het lokale bestuur werd begin dit jaar uitgekozen als provinciale laureaat en kreeg ook waardering voor de aanpak van de dorpskernvernieuwing.

'De werken zijn gepland voor begin 2021, maar Vorselaar wil al in een heel vroege fase de inbreng van de inwoners meenemen', zegt burgemeester Lieven Janssens (Actiev). 'Er komt nog een breder participatie-moment, begeleid door de Vlaamse overheid, onder de werktitel "Vorselaar breekt uit", wat een knipoog maakt naar het gebruik van minder verharde ondergrond in de gemeente.

Er was al een infomarkt op 20 mei en ook tijdens de jaarmarkt op 15 juni. Eind 2019 organiseert ons lokaal bestuur nog een breed infomoment. Ook met de handelaars, buurtbewoners, enkele adviesraden en de gemeenteraad wordt nog verder overlegd over dit item in de loop van dit jaar.

Het ontwerp van het Marktplein wordt dan in de loop van volgend jaar afgewerkt. Eind 2021 zal dan hopelijk gestart worden met de uiteindelijke werken in het centrum van Vorselaar.'