Katrien De Seranno die in 2006 en 2012 werd gekozen tot gemeenteraadslid voor CD&V heeft beslist om haar zitje door te geven aan Marleen Verbeek. Burgemeester Ward Kennes : 'De CD&V-fractie vindt dit heel jammer omdat Katrien de voorbije jaren als jonge kracht een heel eigen geluid liet horen in de fractie. Zo was ze onder meer een van de drijvende krachten achter het succesvolle jeugdhuis van JeTi in Tielen. De Seranno  was ook  fractievoorzitter.'

Na 10 jaar van actieve en constructieve betrokkenheid bij de lokale politiek is dit zowel voor  De Seranno als voor haar fractiegenoten geen gemakkelijke beslissing. Ze heeft wel te kennen gegeven dat ze actief blijft bij Jong CD&V Kasterlee." Ik weet nog heel goed dat iemand me bij de start zei: Katrien je bent met politiek bezig, hier ga je geen 'echte' vrienden maken. Maar na 10 jaar durf ik echt wel zeggen dat ik vrienden voor het leven heb gemaakt.

Marleen Verbeek is actief in het Rode Kruis en kent de lokale politiek en de fractiewerking ondertussen als OCMW raadslid.

Foto : Katrien De Seranno (links) geeft haar zetel in de gemeenteraad van Kasterlee door aan Marleen Verbeek.