U bent hier

Mars Belgium Olen 10e jaar op rij verkozen tot Great Place To Work®

Internationaal | Olen
14.03.2018 - 10.22u
Door: Herman Gezelle

Mars Belgium Olen is voor het tiende jaar op rij, door de eigen werknemers, verkozen tot "Great Place To Work®" en mag zich dus opnieuw een van de "Beste Werkgevers van België" noemen in de categorie minder dan 500 werknemers.

Mars Belgium in Olen is het enige bedrijf in de Top 20 met een productie-eenheid. Maar liefst 89% van de medewerkers vindt het multinationaal familiebedrijf "een heel goede organisatie om voor te werken". Als kers op de taart werd Mars Belgium dit jaar ook genomineerd voor de Special Award van Sustainable Employability / Inclusion.

Elk jaar maakt het "Vlerick Great Place To Work® Institute" een ranking op van de twintig beste bedrijven om voor te werken in België. Dat doet het op basis van een werknemers- en een HR-bevraging.

De mening van de werknemers zelf weegt het zwaarst door in de eindscore (twee derde van de punten). Dit jaar blijkt uit de grootschalige enquête dat 89% van het personeel Mars Belgium een uitstekende organisatie vindt om voor te werken.

"Dat we nu al voor het tiende jaar op rij deze erkenning krijgen van onze werknemers maakt me enorm trots. Dit duurzaam engagement voor het welzijn van onze werknemers is het resultaat van een bewuste keuze en het maken van de juiste beslissingen, gebaseerd op de unieke waardegedreven Mars cultuur.", zegt een fiere General Manager Pierre Camé.

Zeg niet "werknemer", maar trotse "Associate" die ernaar uitkijkt om naar het werk te komen

Bij Mars verwijst het personeel niet naar zichzelf als werknemer, maar als "Associate", en dat is sterk gelinkt met het feit dat Mars gelijkwaardigheid, inclusiviteit en teamwerk hoog in het vaandel draagt. Zoals één van hen het verwoordt: "Het is niet voor wie je werkt, maar met wie je werkt."

Die betrokkenheid voedt trots: 91% van de Associates zegt met trots aan anderen dat ze bij Mars werken en 88% vindt dat hun job niet zomaar een job is, maar betekenis en belang heeft. Dat maakt dat 81% van de werknemers aangeeft dat zij ernaar uitkijken om naar het werk te komen.

Nominatie Special Award: "Inclusion". Topprioriteit.

Dit jaar sleepte Mars Belgium nog een extra nominatie in de wacht, voor "Inclusion". Uit het Vlerick-onderzoek blijkt dat de werknemers vooral waarderen dat ze behandeld worden als een volwaardig lid van de organisatie(91%). Ongeacht hun etnische afkomst, geslacht, geaardheid of geloofsovertuiging(98%).

Als nieuwkomer voel je je er meteen welkom. Het management voert bovendien een eerlijk en ethisch verantwoord beleid (91%). En medewerkers krijgen veel verantwoordelijkheid (94%).

Eén op 2 Managers en 4 op 10 kaderleden bij Mars Belgium is een vrouw.

Pierre Camé, General Manager: "Inclusiviteit is een topprioriteit bij Mars. Elke medewerker hoort erbij. Wij waarderen en sturen aan op diversiteit: het zorgt voor verrijking en verdieping. Een evenwichtig en succesvol team bestaat uit mensen met uiteenlopende profielen, achtergronden en denkpatronen. Onze medewerkers en teams moeten zo gevarieerd zijn als onze merken en producten."

Nominatie Special Award "Sustainable Employability". Duurzaam werken: met de glimlach naar het werk.

Dit jaar sleepte Mars Belgium nog een extra nominatie in de wacht, voor Sustainable Employability. Uit het Vlerick-onderzoek blijkt dat de werknemers de flexibilteit van werken sterk waarderen, zoals flexibele werkuren, thuiswerken, vrijaf kunnen nemen wanneer ze willen of dat nodig is.

Dit moedigt de werknemers aan om een evenwicht te bewaren tussen werk- en privéleven. Er wordt ook veel aandacht besteed aan hun fysieke en mentale welzijn: moderne kantoren, goede faciliteiten, familale sfeer: huisdieren(honden) zijn zo al meer dan 10 jaar welkom.

Er zijn ook fitness- en yogalessen tijdens kantooruren, experten die coaching-sessies geven over stress-management ... Hoge scores krijgt het management ook door aandacht te hebben voor het individu als unieke persoon en als mens die kan groeien en ontwikkelen en niet enkel als een werknemer.

Familiecultuur en –waarden.

Mars Inc. is al meer dan 100 jaar eigendom van de familie Mars. Het bedrijf gaat prat op een sterke, unieke en betekenisvolle bedrijfscultuur. "Mars Inc. is absoluut een atypische multinational. Met 100.000 'Associates' (werknemers) wereldwijd is Mars Inc. nog steeds een familiebedrijf.

Cruciaal in onze bedrijfscultuur staan "De Vijf principes": Kwaliteit, Verantwoordelijkheid, Wederkerigheid, Efficiëntie en Vrijheid. We hanteren ze voor alles wat we elke dag doen en beslissen.", zegt Markus Gogg, Plant Director Mars Food Olen. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto