U bent hier

Mars roept miljoenen snoeprepen terug in EU

Internationaal | Nationaal
23.02.2016 - 14.59u
Door: Herman Gezelle

Nadat in een snoepreep stukjes plastiek werden aangetroffen, lanceert Mars een gigantische terugroepingsactie in België, Luxemburg, Nederland, Duitsland en Frankrijk. Het gaat om miljoenen repen.

De producten die uit de rekken worden gehaald, zijn alle soorten Mars en Snickers, de Milky Way Minis en Miniatures, en diverse productformaten van Celebrations. Balisto en Twix blijven buiten schot. Een volledige lijst vermeldt Mars Chocolate in een persbericht.

Het gaat om snoep waarvan de houdbaarheidsdatum valt tussen 19 juni 2016 en 15 januari 2017. De precieze data verschillen van product tot product. Mars koos voor een ruime speling om er zeker van te zijn dat alle mogelijk getroffen producten uit de handel zijn genomen.

De bal ging aan het rollen nadat een consument in een snoepreep stukjes plastiek aantrof. Die reep werd vervaardigd in de fabriek van Veghel in Nederland, waar zich volgens Mars een 'productie-incident' heeft voorgedaan waardoor er mogelijk stukjes plastiek in de repen zijn terechtgekomen.

Alle teruggehaalde producten komen overigens uit die Nederlandse productievestiging. Mars vraagt uitdrukkelijk om de repen in kwestie niet te consumeren. In uitzonderlijke gevallen kan er verstikkingsgevaar zijn.

De grootschalige terugroepingsactie werd eerst in Duitsland aangekondigd, vervolgens in Nederland, België en Luxemburg en ook in Frankrijk. Alles samen gaat het om miljoenen repen die uit winkels en snoepautomaten worden opgevist.

Mars Belgium zegt beide nationale Voedselagentschappen op de hoogte te hebben gebracht.

Wie verdachte snoep in huis heeft en daarvoor vergoed wil worden, kan Mars Belgium een lege verpakking of een e-mail met foto sturen. De consumenten krijgen dan een waardebon in ruil.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto