Senator Martine Taelman uit Grobbendonk is door de leden van de Senaatsfractie van Open Vld verkozen tot fractieleider.


Bart Tommelein – die tot vandaag fractieleider was – legt op 2 januari de eed af als schepen in Oostende, waardoor hij niet meer als gemeenschapssenator kan zetelen. 
 
Martine Taelman zit sinds 1999 in het federale parlement, waarvan 9 jaar als Senator. Eerder was ze al voorzitter van de Commissie Justitie in zowel Kamer als Senaat.

Tijdens deze 13 jaar in het Parlement hield ze zich dan ook voornamelijk bezig met justitiedossiers en in de eerste plaats met familie- en erfrecht. De voorbije 12 jaar maakte ze eveneens deel uit van het schepencollege van Grobbendonk.
 
“Ik ben bijzonder blij dat mijn collega’s me de kans geven om de komende jaren de liberale Senaatsfractie te leiden,” aldus Senator Taelman, “Ik hou er bijzonder aan om mijn voorganger Bart Tommelein te danken voor zijn geleverde werk en alle succes toe te wensen in zijn nieuwe functie.  Ik hoop vanuit deze nieuwe rol dan ook de dossiers die onze regio aanbelangen, zoals bijvoorbeeld het spoorwegdossier, nog beter te kunnen behartigen,” zo besluit de nieuwe fractieleidster.