U bent hier

Martine Taelman wil oplossing voor 7 zwarte verkeerspunten in Kempen

Kempen regio
19.05.2016 - 16.13u
Door: Peter Caers

Op de schriftelijke vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Martine Taelman (Grobbendonk, Open Vld), antwoordt minister Weyts dat er voor 7 ernstige zwarte punten in het arrondissement Turnhout geen oplossing werd gevonden, onder andere in Mol, Balen, Westerlo en niet minder dan 4 in Turnhout.

“Het niet vinden van een draagvlak, vind ik een zwakke reden om geen oplossing te zoeken”, aldus Martine Taelman.

Zwarte punten

Alleen aankondigingspolitiek? Eind januari 2016 kondigde minister Weyts aan dat dit jaar de laatste zwarte punten zullen worden aangepakt. Hiermee wordt een werk afgerond dat in 2002 werd aangevat. “Ik ben verheugd over de reeds uitgevoerde werken”, stelt Taelman.

“Wanneer we echter de lijst met zwarte punten overlopen, moeten we vaststellen dat bepaalde probleemsituaties helemaal niet zijn opgelost, al doet de woordkeuze ‘kleine ingreep’ in de rapportering wat anders vermoeden.”

In de rapportering die hierover werd opgemaakt in 2015 staat bij de kruispunten van de R13 rond Turnhout met de N18 (Miko), de N19, de Rubensstraat en de Steenweg op Tielen (Stadspark – Stedelijk plateau) bijvoorbeeld ’kleine ingreep’. In de toelichting bij deze rapportering wordt verklaard dat dit kan inhouden dat er ofwel een beperkte oplossing werd geïmplementeerd door TV3V, ofwel dat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zelf een oplossing heeft uitgewerkt, of dat het project werd stilgelegd omdat er geen draagvlak werd gevonden.

Taelman: “Het is duidelijk dat er bij deze derde optie, ‘geen draagvlak’, absoluut geen sprake kan zijn van een aanpak van het probleem. Noem het dan geen kleine ingreep, lijkt mij. Dat wekt de illusie dat het is aangepakt. Noem het dan eerlijkheidshalve ‘klassering. Ik vind dit een zwaktebod.’”

Grobbendonk-Nijlen

In Grobbendonk-Nijlen ook een ‘kleine ingreep’ gerealiseerd Volgens de oplijsting is er ook in Grobbendonk een daadwerkelijke kleine ingreep gebeurd. Op de N13, de Liersesteenweg, bijna in Nijlen, plaatste het AWV afslagstroken en verkeerslichten om de situatie daar veiliger te maken.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto