Roberto Martinez heeft een voorselectie van 28 Rode Duivels onthuld voor het WK in Rusland. De bondscoach maakt zijn definitieve selectie van 23 pas bekend op 4 juni.

We weten nog niet welke 23 Rode Duivels mogen deelnemen aan het WK voetbal in Rusland. Algemeen werd aangenomen dat Roberto Martinez vanmiddag in Tubeke zijn selectie zou bekendmaken, maar de bondscoach kwam verrassend met 28 namen voor de pinnen.

Dit zijn de 28: Alderweireld, Batshuayi, Benteke, Boyata, Carrasco, Casteels, Chadli, Ciman, Courtois, De Bruyne, Dembélé, Dendoncker, Fellaini, Eden Hazard, Thorgan Hazard, Januzaj, Kabasele, Kompany, Jordan Lukaku, Romelu Lukaku, Mertens, Meunier, Mignolet, Sels, Tielemans, Vermaelen, Vertonghen en Witsel.

Geen Radja Nainggolan dus, die moet om "tactische redenen" thuis blijven.

Radja Nainggolan stelt zich niet langer beschikbaar voor de Rode Duivels. Dat zegt hij zelf op zijn Instagram-pagina. Daarbij deelt hij meteen een steek uit naar Roberto Martinez, die hem niet selecteerde voor het WK.

"Met veel pijn in het hart maak ik een einde aan m'n internationale carrière. Ik heb er altijd alles aan gedaan om er bij te zijn en België te vertegenwoordigen. Spijtig genoeg is ECHT zijn niet goed voor sommige mensen... En vanaf vandaag zal ik de eerste supporter zijn." (VRTNWS)