De bruidsmerken Marylise & Rembo Styling uit Herentals staan vandaag in de spotlight met hun bruidsjurken tijdens de catwalk shows van de Barcelona Bridal Week, een Belgische primeur. 

Voor de éérste keer in de geschiedenis neemt een Belgisch bedrijf deel aan deze hoog aangeschreven fashion show waar enkel een select aantal merken met faam aanwezig zijn.

Beide merken showen vandaag de nieuwe 2017 collecties onder grote belangstelling van de internationale fashion scene.

Creatieve top-ontwerpers in Herentals

Als je het riante ontwerpkantoor aan de Diamantstraat Herentals binnenstapt, kom je in de wondere wereld van creatieve top-ontwerpers terecht waar emotionele beleving continu de rode draad is bij de creatie van elegante bruidsjurken.  En dat in Herentals...

Marylise & Rembo Styling bestaat dit jaar 90 jaar. De 4e generatie runt de internationale organisatie met sympathieke CEO Chiara De Vlieger (27) aan het hoofd. (foto's).

Vernieuwing en grandeur

'De Rembo Styling collectie straalt vernieuwing en grandeur uit met de unieke eco-bruidsjurken in zijde én de bijhorende knitwear in kasjmier en mohair.

Daarnaast heeft de Franse Margaux Tardits, een voormalig ontwerpster bij Balanciaga, Oscar de la Renta en Lanvin, een eerste capsulecollectie voor Marylise ontworpen die klassieke tijdloze Franse elegantie etaleert.

Verder introduceert het Herentalse bedrijf een vernieuwende software technologie in de bruidssector die voor een instant juiste 'fitting' bij elk figuur zorgt waardoor retouches niet langer nodig zijn. Deze technologie wordt vanaf begin juli 2016 over heel de productielijn ingevoerd.

Barcelona Bridal Week 2016
Onder veel internationale belangstelling worden vandaag de nieuwe 2017 collecties van Marylise & Rembo Styling voorgesteld tijdens de catwalk shows van de Barcelona Bridal Week.

Beide collecties zijn ontworpen door een team van designers: elk merk heeft een eigen 'in-house' designer alsook één of twee gastdesigners waardoor er verschillende stijlen en visies gerealiseerd kunnen worden. Hierdoor kunnen ze niet alleen makkelijk inspelen op nieuwe trends en vernieuwende creaties brengen, maar kunnen ze ook een brede doelgroep in binnen- en buitenland bereiken.

Rembo Styling pikt in op de trend van het gebruik van wol in bruidsmode en stelt voor 2017 een beperkt gamma in luxueus kasjmier en mohair voor, afgestemd op de bruidsjurken: een kabeltrui, een sjaal afgewerkt met kant, een oversized vestje, een wollen muts en haarband.

"Als toonaangevend bruidsmerk moet je blijven vernieuwen," legt Ruth Donné van Rembo Styling uit. "Breigoed is al enkele seizoenen een belangrijke trend op de catwalk. De Rembo bruid is bezig met mode en erg trendgevoelig. Voor haar mooiste dag zoekt ze iets bijzonder dat niet 'mainstream' is. Daar pikken we op in met deze stuks.

Door zijn zachtheid en textuur combineert wol mooi met de typische materialen voor bruidsjurken zoals zijde, kant en tule. Bovendien kunnen bruiden deze knitwear nog perfect dragen na hun trouwdag." Daarnaast is er ook de kersverse samenwerking met het Belgische Yz'bel Jewelry. De goudkleurige accessoires zorgen voor de 'final touch' en het perfecte bruidsplaatje.

Highlights Marylise 2017: capsulecollectie van de Franse gastdesigner Margaux Tardits
De jonge Franse Margaux Tardits, voormalig ontwerpster bij grote couturehuizen zoals Balanciaga, Oscar de la Renta en Lanvin, tekende voor de eerste keer een capsulecollectie voor Marylise als gastdesigner.

Haar creaties getuigen één voor één van klassieke en tijdloze elegantie. Het gebruik van hoogwaardige materialen zorgt ervoor dat de jurken zeer verfijnd zijn en klasse uitstralen. Zo vertelt ze: "Ik tekende 8 jurken. Voor mij is de Marylise bruid een moderne vrouw die van glamour en vrouwelijkheid houdt. Mijn creaties voor Marylise zijn mijn visie op een moderne bruidsjurk: ze zijn puur, vrouwelijk en sensueel.

Kenmerkend voor mijn stijl is een spel van transparantie: ik onthul het lichaam zonder dat ik iets toon. Dat lukt door bijvoorbeeld kant te combineren met nudekleurige body's. Dankzij de constructie en de gebruikte materialen zijn de jurken vederlicht. Dat vind ik belangrijk want een trouwjurk moet niet alleen chic zijn, je moet je er ook goed in voelen."

Made-to-measure technologie: retouches niet langer nodig...
Marylise & Rembo Fashion Group ontwerpt en produceert bruidsjurken al jarenlang voor verschillende maten (zowel klein als groot).

Dankzij een nieuwe technologie zal het bedrijf binnenkort in staat zijn om een volledig 'op het lijf geschreven' bruidsjurk af te leveren. Zo vult Chiara De Vlieger (foto), woordvoerster van Marylise & Rembo Fashion Group aan: "Door onze focus op innovatie kunnen we iets baanbrekends in de bruidsindustrie introduceren: de made-to-measure bruidsjurk of een jurk geheel op maat van de bruid.

Dankzij een vernieuwende software die bij elk figuur voor een instant juiste 'fitting' zorgt, zijn retouches niet langer nodig. Vanaf juli 2016 zal deze technologie over heel de productielijn in gebruik worden genomen. Groot voordeel voor onze verdelers: ze kunnen onze jurken personaliseren op maat van hun klant.

Zo kunnen ze de bruid een uniek stuk aanbieden aan een betaalbare prijs.

Dat we deze service kunnen leveren, hebben we te danken aan de uitstekende band met onze leveranciers. We kampten met een rendementsverlies bij onze nabestellingen en zaten samen met de fabrikant van onze snijtafels om een oplossing te bedenken.

Samen kwamen we tot het volgende idee: een tafel bij plaatsen waarop we per stuk kunnen werken en maatwerk leveren. De inspiratie haalden we uit de herenmode waar vandaag kostuums op maat opnieuw in trek zijn. De klant kiest stof en afwerking en zijn maten worden nauwkeurig opgemeten.

Alle info gaat naar de fabrikant die een gepersonaliseerd pak vervaardigt. Dankzij de nieuwe snijtafels en aangepaste software zijn wij met Marylise en Rembo Styling in staat een vergelijkbare service te leveren."

Productie bruidsjurken : comfort
Afzijdig van de verschillende creaties die je kan terugvinden bij Marylise & Rembo Styling, dragen alle bruidsjurken de stempel van uniek vakmanschap: ze worden één voor één op ambachtelijke wijze en met veel liefde door hoog geschoolde naaisters gemaakt. Daarnaast is het voor de designers van beide bruidsmerken erg belangrijk dat een bruidsjurk niet alleen elegant oogt maar ook comfortabel zit.

Een bruidsjurk moet even licht en gemakkelijk aanvoelen zoals een t-shirt waarin je helemaal jezelf kan zijn.

Contact & info
Marylise & Rembo Fashion Group vind je in de Diamantstraat 10 (Frame21)  in Herentals (enkel B2B, geen winkel). De twee bruidsmerken Marylise & Rembo Styling zijn verkrijgbaar in 629 verkooppunten in 20 verschillende landen van Europa tot Amerika, Rusland en Japan. Meer info over de bruidsmerken vind je op www.marylisebridal.com en www.rembo-styling.com

Info over de Barcelona Bridal Week kan je terugvinden op: www.barcelonabridalweek.com.

Redactie & foto's : Guy Verellen @ Marylise & Rembo Styling / NNieuws.

Met dank aan CEO Chiara De Vlieger voor de privé-foto's van haar bruiloft - exclusief.