U bent hier

'The Masked Teacher' in kOsh Collegestraat

Herentals | Neteland
01.03.2021 - 17.15u
Door: Herman Gezelle

Het concept van 'The Masked Teacher', geïnspireerd op het programma 'The Masked Singer', blijkt in vele scholen een succes. Ook in Herentals, in de tweede/derde graad van kOsh Campus Collegestraat hebben de leerkrachten hier een versie van bedacht.

Dit om de sfeer op de school positief te houden, ondanks de vele aanpassingen door de aanslepende coronacrisis.

'Door de coronacrisis zakt de moed van de leerlingen, alsook het schoolpersoneel soms in de schoenen', zegt Patrick Heremans, coördinerend directeur bij kOsh.

'Het gedeeltelijke afstandsonderwijs weegt op de jongeren en hun welbevinden. Dit heeft dan weer invloed op de lessen. Daarom hopen we met dit project een glimlach te toveren op de gezichten onder de mondmaskers van iedereen hier op school.'

Na de krokusvakantie is de school hiermee gestart en ze gaan nog een tijdje door. Tot april zullen 11 leerkrachten in een vermomming kruipen, liedjes inzingen en hun beste dansmoves bovenhalen.

Dit zal digitaal verspreid worden via een eigen platform: een website waarop zowel de filmpjes en tips, als stemformulieren te vinden zijn.

De leerlingen kunnen stemmen op de personages die ze in de volgende ronde terug willen zien. Ook kunnen ze raden wie er achter de maskers schuilt.'

'The Masked Teacher' groot succes

'The Masked Teacher' is een groot succes. De leerlingen en hun ouders, al het schoolpersoneel en zelfs oud-leerlingen zijn telkens benieuwd naar de nieuwe figuren.

Het brengt vreugde en zorgt weer een beetje voor een samenhorigheidsgevoel in tijden van 'social distancing'.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto