U bent hier

'Massaal onvrede bij verdeling budgetten 'Handelshart' na fikse verhoging belastingen voor ondernemers '

Herentals
28.06.2021 - 17.55u
Door: Herman Gezelle

'De Zomershopping - door velen nog braderij genoemd - ligt net achter ons. Alles nog fris in het geheugen en dus een geschikt moment voor een terugblik en evaluatie', zegt Jan Bertels, oppositieraadslid (Vooruit). 

'Handelshart is oude wijn in nieuwe zakken', klinkt het bij de ondernemers.  'De N-VA schepen gooit met ons belastingsgeld, voor eigen politiek gewin. Waar gaat die €400.000 budget naartoe?'

'Er bestaat al een hele tijd, afgaande op de massa reacties van handelaars, véél onvrede omtrent de onduidelijke steun van het stadsbestuur/Handelshart Herentals', vervolgt Jan Bertels.

'Als je actie van de handelaars in de Zandstraat bekijkt om – ondanks de verhoogde belastingen die ze moeten betalen voor de financiering van Handelshart – op eigen kosten decoratieve elementen (ballonnen) aan te brengen in hun eigen winkelstraat.

Hoe komt het dat Handelshart Herentals, ondanks hun communicatie- en promotiebudget van €400.000 hen niet helpt?  Handelshart doet  trouwens beroep op peperdure communicatiebureaus/eventbureaus.

De handelaars vragen zich af waarom er wel veel geld besteed wordt aan andere zaken, maar er géén geld is voor hun winkelstraat in het kader van zomershopping.

Er bestaat een meningsverschil met de handelaars omtrent de correcte besteding van de middelen (cfr. task forces waar meermaals de vraag is gesteld m.b.t. 'aankleding' straat tijdens braderij).

Is er een financiële evaluatie, een cost/benefit, gemaakt van bv. een actie als Hartenjagen, de 'digitale schattenjacht', en andere campagnes die niet veel response hebben gekregen?

We vragen ook de gedetailleerde stand van zaken van het project 'Upstores' in de Bovenrij (Francescopaviljoen), en het snel terziele gegane 'Zandpand Zandstraat' dat de N-VA schepen destijds met veel poeha aankondigde, en snel de deuren moest sluiten?'

Jan Bertels kaart deze problemen aan als toegevoegd punt op de gemeenteraad morgen 29/6.  Foto Nnieuws.

imageMeer nieuws

VB Herentals lanceert solidariteitscampagne: 'Een hart voor onze mensen'

VB Herentals lanceert solidariteitscampagne: 'Een hart voor onze mensen'
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 27.11.2021 - 01.40u

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland
Kempen regio | Neteland 26.11.2021 - 19.19u

HBBC afgelastingen door covid

Herentals 26.11.2021 - 18.44u

Al 1 geval van zorgwekkende nieuwe coronavariant in ons land

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 26.11.2021 - 16.24u

Sciensano : 'Impact van COVID-19-vaccins in België'

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 26.11.2021 - 14.59u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto