Samen met de CD&V afdelingen van Kasterlee en Geel organiseerden Vlaams volksvertegenwoordigers Ward Kennes en Griet Smaers een laatste werfbezoek aan de tunnel onder de Hoge Mouw en de nieuwe verbindingsweg tussen Kasterlee en Geel. Dit gebeurde daags na de grootschalige rampoefening en exact 14 dagen voor de feestelijke opening door minister-president Kris Peeters en Vlaams minister Hilde Crevits.

Meer dan 600 Kempenaars gingen in op de uitnodiging voor een geleide wandeling waarbij Ward Kennes, Griet Smaers, Eddy Vanaelten en Walter Otten aan groepen van telkens 200 wandelaars uitleg gaven over de geschiedenis van dit project, over de veiligheidsmaatregelen in de tunnel, over de milderende milieumaatregelen en over allerlei technische aspecten van de nieuwe infrastructuur.

Dankzij vele vrijwilligers van de CD&V afdelingen Kasterlee en Geel, het Geelse Zeuntcomité en de Kastelse biervereniging verliep de wandeling vlekkeloos en leed niemand honger of dorst. Ward Kennes: “Uit de massale respons blijkt dat dit dossier in de Kempen vele  harten en geesten beroert.

Ondertussen maken we ons klaar om op zondag 23 februari vele duizenden bezoekers te ontvangen voor de officiële opening.”