Geloof niet altijd wat u te zien krijgt. Het geldt ook voor de Amerikaanse kijker van het kookprogramma “Masterchef”, waarin amateurkoks naar believen uitgescholden worden door Gordon Ramsay.

Tijdens verschillende uitzendingen werd immers gesuggereerd dat de opkomst om aan het programma deel te nemen, en de hoofdprijs van 250.000 dollar te winnen, overweldigend was. Tot bleek dat meerdere kandidaten "dubbel" te zien waren.

Een opmerkzame kijker merkte immers op dat de kandidaten in onder meer aflevering 1 (kleine foto) en aflevering 5 (foto boven) van het tweede seizoen tijdens eenzelfde beeld wel erg veel op elkaar geleken. Vooral de duidelijke aanwezigheid van de vrouw met de oranje jas deed de wenkbrauwen fronsen. Het deed de vraag rijzen hoe de tv-makers op zo’n klungelachtige manier de kijkers probeerden te bedotten.

Reveille Productions, dat het programma samen met Shine TV maakt, reageerde als volgt op de website Entertainment Weekly: "We hebben de tv-beelden opnieuw bekeken en het is duidelijk dat we de scène voller gemaakt hebben in de postproductie. Daarom bieden we onze oprechte verontschuldigingen aan aan de kijkers en hopen we dat ze blijven genieten van het programma."

De beelden zouden niet langer gebruikt worden in toekomstige afleveringen van het programma, voegde een woordvoerster er nog aan toe. Ook blijven de makers erbij dat er duizenden kandidaten opdaagden, terwijl op verschillende sites nochtans te lezen is dat "nauwelijks een handvol kandidaten aanwezig was".

Bron : DeRedactie.be