Kasterlee heeft net het openingsweekend van het nieuwe ontmoetingscentrum achter de rug. Met de aanleg van de nieuwe parking, het evenementenplein en het OC is de eerste fase van Masterplan de Met afgerond. Ondertussen zijn de voorbereidingen voor fase 2 volop bezig.

Wat houdt deze fase precies in?

In het centrum van Kasterlee worden het marktplein (met de kerk) en de vier toegangswegen heraangelegd: Geelsebaan (vanaf de Wissel), Retiesebaan (vanaf de Mgr. Miertsstraat), de Pastorijstraat (vanaf de Kapelstraat) en de Turnhoutsebaan (vanaf de Kattenberg). De bedoeling is om de verkeersveiligheid te verhogen en de beleving op het plein te verbeteren met ruimte voor terrassen en veel groen.

De gewestweg wordt verlegd naar de noordzijde van de Markt zodat de oost-west-as (Retie-Kasterlee-Lichtaart) de hoofdader voor het verkeer wordt. Tegelijkertijd worden ook omvangrijke rioleringswerken uitgevoerd met de aanleg van een gescheiden stelsel voor afval- en regenwater en de aanleg onder de Markt van bufferbekkens.

In september vinden enkele infovergaderingen plaats voor de adviesraden, voor de handelaars en voor de bewoners van de projectzone. Zij hebben tot 16 oktober 2017 de tijd om hun adviezen en reacties aan het gemeentebestuur te bezorgen.

Meteen daarna wordt het voorontwerp verder uitgewerkt tot een definitief ontwerp, zodat de bouwaanvraag rond de jaarwisseling kan worden ingediend. Benieuwd hoe de Markt er zal uitzien?

Van zodra het definitieve ontwerp klaar is, wordt het bekendgemaakt. Het streefdoel om te starten met deze fase van het project is momenteel begin 2019. Naast het gemeentebestuur zijn ook Aquafin en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) betrokken bij het project.