Kasterlee heeft met de bouw van het ontmoetingscentrum, een parking en evenementenplein al een eerste fase van het Masterplan de Met achter de rug.

Ondertussen zijn de plannen voor fase 2, de heraanleg van de Markt en de toegangswegen definitief klaar.

Het projectgebied situeert zich in het centrum van Kasterlee.

Het marktplein (met de kerk) en de 4 toegangswegen: de Geelsebaan (vanaf de Wissel), de Retiesebaan (vanaf de Schutterstraat), de Pastorijstraat (vanaf de Kapelstraat) en de Turnhoutsebaan (vanaf de Kattenberg).

De Markt wordt omgevormd tot een verkeersluw dorpsplein, een gezellige groene plek die eenheid en harmonie uitstraalt en waar de kerk geïntegreerd is in de publieke ruimte.

Tegelijkertijd met de heraanleg van de Markt worden ook omvangrijke rioleringswerken uitgevoerd met de aanleg van een gescheiden stelsel voor afval- en regenwater. Onder het marktplein worden bufferbekkens met een aanzienlijke capaciteit aangelegd die het regenwater kunnen opvangen en vertraagd afvoeren.

Startdatum: 6 maart 2020, de werken zullen 22 maanden duren.


Opgraving menselijke resten aan de kerk

Met de werken rond de kerk werden onder het wegdek enkele menselijke resten opgegraven. De aannemer zal deze verzamelen waarna ze door de gemeente zullen bewaard. Na de werken worden de resten opnieuw begraven in een gemeenschappelijk graf, dat reeds eerder in gebruik genomen is bij de ontknekeling van een deel van het kerkhof.

Werken in de Pastorijstraat

De werken in de Pastorijstraat zullen deze week niet volledig worden afgerond. Met het kerstverlof in het verschiet zullen ze begin januari worden verdergezet.

Vrijdagavond 20 december wordt het enkelrichtingsverkeer in de Pastorijstraat opgeheven. Op dinsdagochtend 7 januari wordt het dan terug ingesteld voor een periode van 2 weken, in dezelfde richting als nu (van de kerk naar de Noord-Zuidlaan).

De rest van de week wordt er voortgewerkt rond de kerk en in de Monseigneur Heylenstraat. In januari wordt gestart met de aansluiting van de woningen op het nieuwe net.