Met Mathieu Van der Poel en Sonny Colbrelli strikten de organisatoren van het Herentalse Boretti na-Tourcriterium (donderdag 2 aug) nog 2 toprenners. Van der Poel toonde met een Nederlandse titel op de weg andermaal dat hij klaar is voor een grote carrière, ook op de weg. Cobrelli belooft als sprinter een grote rivaal te worden van wereldkampioen Sagan. 

"Mathieu is amper 23 jaar en nu al een vaste waarde in het wielrennen", vertelt een trotse voorzitter Charles Van de Wouwer. "Net als Wout van Aert bewees hij al meer dan een keer dat zijn mogelijkheden veel verder gaan dan het veldrijden. We zijn trots dat hij voor het criterium in Herentals kiest. Want hij past als inwoner van de Noorderkempen perfect in ons plaatje als criterium met een groot hart voor talent uit de regio."

"Een duel met thuisrijder en eeuwig rivaal Wout Van Aert was mooi geweest", mijmert PR-man Bart Timperman. "Maar zoals bekend moet Wout van zijn team in Denemarken aan de slag. Dat zal dan een uitdaging worden voor één van onze volgende edities.

Voorlopig hebben we geen weet van de aanwezigheid van Mathieu op andere Belgische criteriums, wat een extra argument is voor het kennerspubliek om naar ons criterium af te zakken. Met de komst van Matthieu hebben we naast Peter Sagan en Yves Lampaert dus ook een derde kampioenentrui aan de start. Behoorlijk uniek is dat toch wel."

Mede-organisatoren Philippe Mariën en Erwin Vervecken glunderen ook met de komst van Sonny Colbrelli. "Een naam die kenners zeker zal aanspreken", klinkt het. "Op zijn 28 toonde Colbrelli zowel mogelijkheden als klassiek renner én als sprinter. In de Tour strandde hij in twee massaspurten op de tweede plaats, na Peter Sagan.

In de tussenstand voor groen staat hij op plaats 10. Hij reed al drie keer in de top 10 van Milaan-San Remo. Vorig jaar won hij de Brabantse Pijl, dit jaar was hij er tweede. Herentals heeft wel een traditie met Italiaanse renners. Daar zal ons titlesponsor niet vreemd aan zijn..."

Het voorlopig deelnemersveld 14e na-Tourcriterium :

Peter Sagan Bora-Hansgrohe (Wereldkampioen, Groene Trui, Kampioen Slovakije)
Mathieu Van der Poel Corendon-Circus (Europees kamp. Veldrijden, Kampioen Nederland)
Yves Lampaert Quick-Step Floors (Kampioen België)
Sonny Colbrelli Bahrein Merida
Steff Cras Team Katusha – Alpecin
Enzo Wouters Lotto-Soudal
Thomas Sprengers Topsport Vlaanderen – Baloise
Daan Soete Pauwels Sauzen – Vastgoedservice
Jelle Schuermans Home Solutions – Soenens CT
Jordi Van Dingenen Home Solutions – Soenens CT.