Zaterdagvoormiddag is in de Pauwelstraat in Herenthout het vernieuwde en uitgebreide containerpark geopend. Het containerpark werd gemoderniseerd en is opgedeeld in een betalende en niet-betalende zone. Er werden 2 weegbruggen geplaatst. De betalende fracties worden vanaf volgende week dinsdag, wanneer het containerpark voor het publiek opent, gewogen en per gewicht aangerekend.

Kan je je enkel inbeelden dat betalende fracties met de wagen worden aangevoerd, dan moeten inwoners die met de fiets of met een kruiwagen een betalende fractie aanvoeren, met die fiets of die kruiwagen de weegbrug op. Dus ook de bejaarde Matil, maar de parkwachters zullen haar graag verder helpen.

Het containerpark is enkel toegankelijk voor inwoners van Herenthout. Je krijgt enkel toegang tot het containerpark met je elektronische identiteitskaart (eID). Beschik je niet over een Belgische eID, dan kan je een chipkaart aanvragen bij de Milieudienst van de gemeente.

IOK en het gemeentebestuur werkten een mooie folder uit met daarin de werking op het vernieuwde containerpark. Burgemeester Roger Gabriëls, IOK-voorzitter Johan Leysen en schepen van milieu Herman Dom mochten het 'afvallint' doorknippen.