Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Matthijs van Nieuwkerk vertrekt bij BNNVARA na onthullingen over grensoverschrijdend gedrag

Matthijs van Nieuwkerk (62) stopt onmiddellijk bij BNNVARA. "Het feit dat mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk", schrijft hij in een verklaring die persagentschap ANP kreeg.

Vorige vrijdag kwam de Volkskrant met onthullingen over jarenlange woede-uitbarstingen van en publieke vernederingen door Van Nieuwkerk op de redactie van "De wereld draait door".

Volgens de Nederlandse journaliste Angela de Jong is "BNNVARA zelf ook schuldig in deze zaak, zij hebben het geweten, leidinggevenden kregen klachten."  (VRTNWS)

BNNVARA-directeur biedt excuses aan voor werkomstandigheden DWDD

De directeur van BNNVARA, Suzanne Kunzeler, biedt redacteuren en medewerkers van De Wereld Draait Door excuses aan voor de werkomstandigheden op de werkvloer van het televisieprogramma. "Ik hecht eraan om een diepgevoelde spijtbetuiging te doen", zei Kunzeler in Nieuwsuur.

Ze richtte haar woorden aan "al die mensen, al die oud-collega's en collega's die nog steeds bij BNNVARA werken, die hier soms de dupe van zijn geworden, die in angst hebben gewerkt".  (Bron NOS)

Deel dit artikel