Lionsclub De Lakenpoortse mocht met haar succesvolle tekenwedstrijd Vredesposter maar liefst 495 jonge creatievelingen van het kOsh begroeten. Vrijdagavond vond de feestelijke uitreiking van deze 8e editie Vredesposter plaats in een bomvolle campus Ieperstraat.

De Vredesposter is een wereldwijde tekenwedstrijd voor kinderen tussen 11 en 13 jaar. Elk jaar geeft de internationale hoofdzetel van Lions een thema op. Voor 2018 was dit: 'Vriendschap is belangrijk'.

'Het is een supergeslaagde 8e Vredesposter geworden met 495 jonge creatievelingen,' zegt voorzitster Nelly Muyshondt. 'Iedere deelnemer verdient eigenlijk een 1e prijs. Ik dank ook de juryleden voor hun inzet en de directie van kOsh.'

De 1e prijs voor Matz Barsingerhorn

'Met deze Vredesposter proberen we kinderen te sensibiliseren voor een vreedzame en verdraagzame wereld' vervolgt  Nelly Muyshondt.  'We mochten dit jaar terug samenwerken met kOsh, waarvoor hartelijk dank. Onder de deskundige begeleiding van de leerkrachten plastische opvoeding, werden 495 prachtige posters getekend.

In België namen dit jaar 100 Clubs deel en werden er ongeveer 15.000 tekeningen gemaakt. Onze club organiseert de wedstrijd voor de 8e maal.'

Rangschikking Lakenpoortse Vredesposter 2018 :
1. MATZ BARSINGERHORN
2. SEPPE HEREMANS
3. SHAINNAH BAELUS

Persprijs: JOPPE OOSTVOGELS

Ereprijzen (alfabetisch):

AMBER DE COUVREUR
DRIES HEYLEN
DONIA NASERI
ANASTASIA OLESIEWICZ
LAVINIA TORFS
SHENIVA WEEKERS.

'We hebben 20 tekeningen mogen opsturen naar ons District en daaruit is LUANN VAN DEYNZE gekozen als Laureaat District (Lions België telt 4 districten. Elk district stuurt 3 laureaten). Zij dingt zondag 27/05 mee voor de nationale titel in Bobbejaanland. Op 1 juni krijgt de klas van winnaar Matz Barsingerhorn een graffitiworkshop o.l.v. Jan De Schutter.

Heel wat indrukwekkende tekeningen van 495 jonge kunstenaars.  Knap.

Guy Verellen / Nnieuws.