Koning Filip heeft de nieuwe lijst van gebrevetteerde hofleveranciers van België vastgelegd. Dat gebeurt elk jaar aan de vooravond van het feest van de koning. Dit jaar mogen 115 bedrijven de titel dragen. Er zijn 5 nieuwelingen bij, o.a. nieuwkomer Mauquoy Engraving Company uit Grobbendonk. Het is een bedrijf met een bijzonder lange geschiedenis.

De Antwerpse kunstenaar Mauquoy richtte het bedrijf op als médailleur in 1875’,  weet sales manager Willem Haest. ‘Sindsdien is ons bedrijf eretekens en onderscheidingen blijven maken in allerlei materialen. Het koningspaar kent onze producten maar al te goed, want die worden vaak door hen uitgereikt.

In totaal bestaat het team van Mauquoy, onder leiding van de broers Peter en Michel Jansen, ondertussen uit 29 ervaren en gemotiveerde vakmensen die in een aangename en hoogst moderne omgeving meewerken aan de verdere uitbouw van de Mauquoy Group.’ 

Potten en pannen Demeyere

Voor Demeyere uit Herentals, producent van culinair kookgerei in roestvrij staal, verandert er niets. De firma mag zijn gerenommeerde potten en pannen blijven leveren.

Sinds 1999 is Demeyere trots hofleverancier.

Op de foto : het Mauquoy team bij de uitreiking van de HIB Award van Unizo in september 2014 / N.