Schepen Maurice Helsen (CD&V) uit Herenthout vervangt Koen Van den Heuvel als Vlaams parlementslid.  'Dit is me helemaal overdonderd,' reageert het nieuwbakken Vlaams parlementslid uit het Stoetersdorp vanuit het parlement voor Nnieuws.

'Om 09.04u vanmorgen kreeg ik vanuit CD&V Brussel het signaal dat ik me stand by moest houden. Nog enkele noodzakelijke attesten laten opmaken bij ons lokaal bestuur en dan ben ik meteen naar Brussel vertrokken. Om 14u heb ik de eed afgelegd.  Het is een hele eer om Herenthout en onze regio Neteland te mogen vertegenwoordigen in dit parlement', besluit een fiere Maurice Helsen.

Helsen is 53 jaar, gehuwd en papa van 3 kinderen.  Hij is Manager Europe voor Manuchar NV in Merksem (distributie in chemische sector, pharma en staal).

Hij begon z'n politieke carrière in 1995 als OCMW-raadslid, later werd hij gemeenteraadslid in het Stoetersdorp. In 2013 werd Helsen schepen met als bevoegdheden financiën, verkeer en mobiliteit, lokale economie en middenstand, land- en tuinbouw. Ook was hij politieraadslid zone Neteland. Hij is lid van het regiobestuur CD&V Kempen en lid provinciaal bestuur CD&V prov. Antwerpen.
Hobbies : reizen, gezin, moderne kunst, literatuur en golf.

Foto : Maurice Helsen naast Ward Kennes (Kasterlee) in het Vlaams parlement, meteen na de eedaflegging van Helsen/ Nnieuws.