Het Art Center Hugo Voeten aan Vennen wijdt een overzichtstentoonstelling aan de Belgische kunstenaar Max Selen (° 1932). Deze retrospectieve omvat een 60-tal werken, overwegend olieverfschilderijen op doek én paneel.

Max Selen werd in 1932 in Turnhout geboren. Deze Kempische kunstenaar woont en werkt in Kasterlee. Hij bleef trouw aan zijn figuratieve kunst, maar koos na omzwervingen langs het kubisme, symbolisme, expressionisme, surrealisme,... uiteindelijk voor het hyperrealisme.

Ruim veertig jaar geleden, in 1973, nam Selen deel aan 'Hyperrealisten in Belgie', een groepstentoonstelling in het Museum voor Schone Kunsten in Gent. Met 'In beslag genomen', een meer dan levensecht schilderij dat een wit laken voorstelde, met een scheur waardoor roze vrouwenhuid zichtbaar was, zorgde hij voor de nodige ophef toen het werk ook effectief door het gerecht in beslag genomen werd.

In zijn recent werk gebruikt Max Selen de fotografische realiteit om de vervreemding en de eenzaamheid van het individu in onze wereld te benadrukken.

Max Selen @ Art Center Hugo Voeten :  24/01 tot  27/02/2014 : van woensdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 17 uur. Toegang: 5 EURO, of 3 EURO voor 65+ of -21.  Foto Maria De La Cruz / Bella / Nnieuws.