September 2018 kreeg Guy, ploegbaas schrijnwerkerij bij Verheyen het droevige nieuws dat hij was getroffen door een terminale ziekte. Dit was niet alleen een schok voor Guy en zijn familie, maar ook voor zijn collega's.

Verschillende steunacties werden op poten gezet, van een Vol-au-vent lunch tot een wafelverkoop. Edwin Thys, een collega van Guy wil graag een stap verder gaan om Guy te steunen.

Hij fietst een rond België in slechts vier dagen. Goed voor maar liefst 1.300 km langs onze landsgrenzen, gemiddeld 320 km per dag. Een huzarenstuk.

Het verhaal van Guy

'Guy is een zeer gewaardeerd collega met maar liefst 16 jaar staat van dienst. Het nieuws van zijn terminale ziekte (sterk uitgezaaide kanker) sloeg dan ook in als een bom.

Er werd meteen gestart met een zeer intensieve chemobehandeling met als doel om Guy nog zoveel mogelijk tijd te kunnen geven met zijn dochtertje van zes, zijn familie en vrienden.

Deze intensieve behandeling brengt echter kosten met zich mee, kosten die Guy als alleenstaande vader niet volledig kan dragen. Dit was voor zijn collega's het signaal om verschillende inzamelacties op poten te zetten.'

Het Plan

Edwin Thijs, reeds lange tijd een naaste collega van Guy en een begenadigd fietser (Belgisch kampioen bij VWV in 2015) wil echter iets extra doen. Hij heeft het ambitieuze plan opgevat om rond de Belgische landsgrenzen te rijden in slechts 4 dagen! Goed voor een gemiddelde van 320 km/dag.

Van de Kempische zandgronden, langs de kust, het Vlaamse Heuvelland en de Ardennen terug richting Arendonk. Een epische tocht waarmee Edwin niet op zoek is naar glorie, maar naar steun.

Hoe steunen?

Edwin wil met dit huzarenstuk geld in te zamelen voor zijn terminaal zieke collega Guy. Hij kan reeds rekenen op de steun van B&R Bouwgroep en enkel onderaannemers en leveranciers.

Zij deden reeds een bijdrage op het rekeningnummer: BE30 0342 8893 8511. Extra donaties zijn echter nog steeds welkom. Edwin hoopt eveneens collega's en sympathisanten te mobiliseren om mee te fietsen. Of het nu gaat over 10, 100 of 1000 kilometer, iedereen is welkom.

Het rittenschema

Starten doet Edwin op vrijdag 7 juni aan het kantoor van Verheyen, in Arendonk (Hoge Mauw 460). Om 06:00 zullen zijn collega's hem uitwuiven, maandagavond verwachten ze hem terug. Geïnteresseerden kunnen Edwin volgen op de Facebookpagina van B&R Bouwgroep

Vrijdag 7 juni - Arendonk – Poperinge (351 km)  

Zaterdag 8 juni - Poperinge – Heer Agimont (345 km) 

Zondag 9 juni - Heer Agimont – Tavigny (272 km)

Maandag 10 juni - Tavigny – Arendonk (314 km)

Over Verheyen

'Verheyen, lid van B&R Bouwgroep, is specialist op het vlak van constructief en architectonisch beton. Hun doorgedreven investeringen in R&D en pre-engineering maken hen de ideale partner voor alle niet standaard bouwprojecten in architectonisch beton. Innovaties zoals carbon als wapening, dunne gevelbekleding en een hybride staal -beton systeem zijn slechts enkele van hun specialiteiten.'