U bent hier

Medewerkers poetsdienst aan huis evalueren dienstverlening met 400 stoepbezoeken

Mol
05.03.2021 - 17.02u
Door: Mark Jaspers

De medewerkers van onze poetsdienst aan huis brachten de voorbije weken en maanden coronaveilige stoepbezoeken aan 400 inwoners. Tijdens deze bezoeken evalueerden ze de aan-huis-levering van warme maaltijden en de werking van onze Minder Mobielen Centrale (MMC).

Daarnaast polsten ze naar het welzijn van deze oudere inwoners tijdens de moeilijke coronatijden. Het warme initiatief kon op heel wat positieve reacties rekenen!

De voorbije jaren gebeurde de evaluatie van onze dienstverlening door medewerkers van de dienst seniorenplus. Dit jaar namen de medewerkers van onze poetsdienst aan huis deze taak voor hun rekening. Door de strenge coronamaatregelen vervingen ze de huisbezoeken door veilige bezoeken vanop afstand op de stoep.

Eenzaamheid doorbreken met korte babbel

Samen met de vrijwilligers van de MMC brachten de medewerkers van de poetsdienst aan huis stoepbezoeken aan 100 inwoners die warme maaltijden laten leveren en 300 leden van de MMC.

Tijdens deze gesprekken noteerden ze de ervaringen van de gebruikers. Tegelijkertijd vroegen ze hoe het met hen ging. Ze merkten dat er heel wat eenzaamheid heerst, die voor een klein deeltje doorbroken werd met deze korte babbels op de stoep.

Ze ontvingen dan ook heel fijne reacties op hun luisterend oor en de warmte die ze uitstraalden.

Meer info: dienst seniorenplus, 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto