Mediafin, de uitgever van de zakenkranten De Tijd en L'Echo, lanceert op zijn websites een platform waarop bedrijven hun initiatieven om te helpen tijdens de coronacrisis gratis kunnen delen met twee miljoen lezers uit de Belgische business community.

Lock Down? Stand Up!, zoals het initiatief heet, draait uitsluitend om niet-commerciële hulp.

België is al iets meer dan twee weken in bijna-lock down en blijft dat ook tot minstens 19 april. Het coronavirus heeft de hele wereldeconomie in zijn greep, maar toch blijven heel wat Belgische bedrijven positief.

Denk aan gratis online cursussen, gratis technische ondersteuning rond thuiswerk, of maaltijden voor werknemers die extra uren draaien. Het zijn die maatschappelijke en niet-commerciële initiatieven die uitgever Mediafin de komende weken gratis wil voorstellen aan zijn 2 miljoen lezers uit de bedrijfswereld.

"Met het initiatief "Lock Down? Stand Up!" bieden onze kranten de mogelijkheid aan alle bedrijven die andere ondernemers helpen om over hun initiatief te berichten. Het viel ons de voorbije weken al op dat veel bedrijven er voor elkaar willen zijn in deze ongeziene periode.

Een platform waar we kunnen tonen wat de échte kracht is van het Belgisch bedrijfsleven, was voor ons de beste manier om die initiatieven in de kijker te zetten." Frederik Delaplace, CEO van Mediafin

Gratis in de kijker bij 2 miljoen lezers

Bedrijven zien het virus als een unieke kans om zich heruit te vinden en om zich solidair te tonen met andere bedrijven. Die belangeloze initiatieven in de strijd tegen het coronavirus zet uitgever Mediafin de komende weken gratis in de verf bij 2 miljoen lezers uit de bedrijfswereld.

Dit kunnen ze doen door via een invulformulier hun actie kort uit te leggen en in te dienen.

Het platform waar alle initiatieven op terecht komen is https://www.tijd.be/connect/lockdown--standup-.html

De business community van De Tijd en L'Echo telt maar liefst twee miljoen lezers.