Het Mediahuis, waarin Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, De Standaard en Het Nieuwsblad hun krachten bundelen, wil 205 banen schrappen. Dat maakt de nieuwe onderneming bekend na de bijzondere ondernemingsraad die deze ochtend in Antwerpen plaats vond.

mediahuis wil 205 mensen ontslaan

De vier nieuwsmerken die hun activiteiten bundelen, blijven bestaan en worden uitgebouwd op basis van hun sterkte. Daarvoor wordt wel grondig gereorganiseerd. Zo komt de hoofdzetel in Antwerpen, waar Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen intensief gaan samenwerken. Het Belang van Limburg blijft in Hasselt en maakt mee gebruik van deze synergie. De Standaard blijft in Groot-Bijgaarden. De ondersteunende diensten komen ook in Antwerpen.

Over alle diensten heen wil de nieuwe directie 205 banen schrappen, ofwel 20 procent van het huidige personeelsbestand. Met de bijzondere ondernemingsraad van vandaag starten ook de onderhandelingen met de vakbonden, die kaderen in de wet-Renault. De nieuwe ceo van het Mediahuis, Gert Ysebaert, informeert vandaag het personeel op de verschillende vestigingen.

Lees het integrale persbericht in dit pdf-document.