De stationsomgeving van Geel zal er over tien jaar anders uitzien dan vandaag. Het gebied omvormen tot een hoogwaardige stedelijke woon- en werkomgeving is de ambitieuze doelstelling van het project.

Naast de wens om in een hogere dichtheid te bouwen, moet er ook aandacht zijn voor publieke ruimten en groen en mogen er geen sterke negatieve effecten zijn voor de omgeving. Om deze ambities waar te maken, werden verschillende alternatieven voor het project onderzocht.

Dit resulteerde in een alternatievenonderzoeksnota. Van maandag 5 maart tot en met maandag 9 april kun je deze alternatievenonderzoeksnota inkijken op http://stationsomgeving.geel.be of in het stadhuis en je opmerkingen doorgeven. Op dinsdag 27 maart ben je welkom op een informatieavond in fuifzaal De Waai.

Mobiliteit als cruciaal aandachtpunt
Wie tijdens de ochtendspits de stationsomgeving passeert, begrijpt dat het onderwerp mobiliteit een van de belangrijkste onderdelen van het onderzoek is. Het verkeer rond het stationsplein is erg chaotisch. Hierdoor loopt het verkeer ook in de omliggende straten vast. In het project voor de stationsomgeving zoekt de stad hiervoor naar oplossingen.

Hoogbouw of grondgebonden wonen
De stad nodigde de omwonenden van de stationsomgeving uit op infoavonden. De meningen over hoogbouw waren sterk verdeeld. Een deel van de aanwezigen vond de stationsomgeving een logische plaats om de stad te verdichten waarbij ook hoogbouw mogelijk zou moeten zijn.

Andere aanwezigen vonden hoogbouw en hoge dichtheden niet passen bij het landelijke Geel en vonden het een beter idee om meer ruimte te verkavelen in een lagere dichtheid die beter aansluit bij de omgeving van het project.

Publieke raadpleging
De manier waarop het onderzoek wordt aangepakt, is gebundeld in een alternatievenonderzoeksnota. De nota kun je van maandag 5 maart tot maandag 9 april inkijken op http://stationsomgeving.geel.be. Of je maakt een afspraak bij de dienst grondgebonden zaken.

Je maakt hiervoor een afspraak voor 'openbaar onderzoek' (met vermelding stationsomgeving) op www.geel.be of via 014 56 77 77. Heb je opmerkingen? Bezorg deze, tijdens de periode van de publieke raadpleging, per e-mail aan stadsontwikkeling@geel.be of per post aan dienst stadsontwikkeling, Werft 20, 2440 Geel. Op dinsdag 27 maart is er om 19.30 uur ook een informatieavond over de onderzoeksnota in zaal De Waai.