Deze week wordt de onbemande camera langs de Herentalsesteenweg in Herselt in werking gesteld.

Deze camera heeft als doel de kruispunten van de Herentalsesteenweg met Asbroek (VTC de Mixx, Bodymove, Ars Valendi, FC De Vrijheid Herselt, …) en met de Denstraat/Limberg (kerkhof, school, zwembad Delfino) veiliger te maken. De toegelaten snelheid bedraagt er 70 km per uur.

Aan het Vlaams Gewest is ook gevraagd om de weg aan te passen zodat beide kruispunten veiliger worden voor voetgangers en fietsers.
 
Ook langs de Provinciebaan en Westerlosesteenweg zal de snelheidscontrole opgedreven worden. Overdreven snelheid is niet alleen een probleem voor de verkeersveiligheid. Het verhoogt ook in belangrijke mate de geluidsoverlast en de trillingen in de woningen, een belangrijk maatschappelijk probleem dat door heel wat bestuurders over het hoofd wordt gezien.
 
Dus, uit respect voor de bewoners, voor ieders veiligheid en uw portemonnee*: matig uw snelheid, ook op andere plaatsen! Aan 70 km per uur geraak je er ook wel.
 
Verkeersboetes gaan niet naar de gemeente(n) maar naar de federale overheid. Wij willen enkel een veilige, aangename gemeente en geen boetes. Stuur dit bericht daarom door naar je vrienden en kennissen. Een verwittigd man  is er...