U bent hier

Meer creatieve vrijheid voor horecaterrassen op openbaar domein

Mol
22.06.2018 - 11.19u
Door: Mark Jaspers

Het gemeentebestuur wil horeca-uitbaters meer mogelijkheden geven om hun horecaterras op openbaar domein creatief en hedendaags in te vullen. Een aangepaste gemeentelijke stedenbouwkundige verordening op het plaatsen van terrassen, koopwaren en voorwerpen op het openbaar domein moet hiervoor zorgen.

Vooraleer deze nieuwe terrasverordening definitief kan worden goedgekeurd door de gemeenteraad, loopt van 25 juni 2018 tot en met 24 juli 2018 een openbaar onderzoek.

Het bestaande terrassenreglement dateert van meer dan vijftien jaar geleden. Naast regels over veiligheid en vrije doorgangen bevat het huidige reglement heel wat beperkingen inzake materialengebruik.

De afgelopen jaren stelden we vast dat ons reglement niet meer voldoet aan de noden die bij horeca-uitbaters leven om hun terrassen hedendaags en creatief uit te bouwen. Zo willen we met het aangepaste reglement nieuwe constructievormen en materialen toelaten, zonder dat het een kakofonie wordt.

Openbaar onderzoek

Het openbaar onderzoek aangaande de gemeentelijke stedenbouwkundige verordening op het plaatsen van terrassen, koopwaren en voorwerpen op het openbaar domein wordt gehouden van 25 juni 2018 tot en met 24 juli 2018. Het ontwerp van verordening ligt tijdens de openingsuren ter inzage op de dienst ruimtelijke ordening in het administratief centrum 't Getouw in de Molenhoekstraat 2 in Mol.

Bezwaren kunnen tijdens de periode van het openbaar onderzoek aangetekend opgestuurd worden naar het college van burgemeester en schepenen, Molenhoekstraat 2, 2400 Mol of tegen ontvangstbewijs afgegeven worden op de dienst ruimtelijke ordening tijdens de openingsuren.

Meer info: ruimtelijke planning, 014 33 08 34, joost.ouderits@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Veertien speelstraten tijdens de zomervakantie

Geel 17.06.2019 - 11.53u reading time7min

Deze zomer worden er in Geel 14 speelstraten georganiseerd. Een speelstraat geeft buren de kans om bij te praten, samen iets te drinken en elkaar beter te leren kennen. Bovenal krijgen kinderen vrij spel: voor één keer moeten ze geen rekening houden met het verkeer en kunnen ze naar hartenlust spelen in hun straat.

deSter is zesde genomineerde voor Prijs Ondernemen 2019

Kempen regio 17.06.2019 - 09.27u reading time6min

deSter uit Hoogstraten is het zesde bedrijf dat kans maakt op de Prijs Ondernemen 2019. Dat maakt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen vandaag bekend. deSter is een wereldspeler op het vlak van luchtvaartcatering, en ze leveren ook 300 miljoen stuks plastic messen, vorken en borden aan McDonalds.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto