Meer dan 100 vertegenwoordigers de Molse verenigingen waren present op de eerste infosessie over UiTPAS. Ze kregen algemene informatie over UiTPAS en kwamen meer te weten over de concrete impact op hun werking. De aanwezigen kregen bovendien ruim de kans om vragen te stellen. Nadien ontvingen ze een feedbackformulier om hun bedenkingen door te geven.

De Molse gemeentelijke werkgroep rond UiTPAS gaat nu aan de slag met hun waardevolle inbreng. In september krijgen de verenigingen antwoorden op hun vragen en bezorgdheden.

Vanaf 1 januari 2023 sluit het gemeentebestuur aan bij UiTPAS Regio Kempen en gebruiken we de UiTPAS bij vrijetijdsactiviteiten. De gemeentelijke vrijetijdscheques verdwijnen.

Wat is UiTPAS?

De UiTPAS is een 'klantenkaart voor vrije tijd', een spaar- en beloningsprogramma waarbij iedereen die deelneemt aan vrijetijdsactiviteiten punten kan sparen. Die punten ruil je achteraf voor toffe voordelen. Denk hierbij aan een gratis gadget, een gratis zwembeurt, korting op een culturele voorstelling,...

Bepaalde doelgroepen behouden via deze UiTPAS bovendien een aangepast tarief voor betalende activiteiten. Inwoners met recht op verhoogde tegemoetkoming of vrijetijdskorting betalen slechts 20% van de standaardprijs. Zo houden we vrije tijd toegankelijk voor iedereen.

Waarom UiTPAS voor verenigingen?

De verenigingen dragen enorm bij tot het grote vrijetijdsaanbod in onze gemeente. Hun activiteiten kunnen dus zeker niet ontbreken in het UiTPAS-aanbod.

Bovendien biedt de omschakeling drie grote voordelen voor verenigingen en organisatoren. Ze kunnen rekenen op extra promotie van hun aanbod, profiteren van een belangrijke administratieve vereenvoudiging en tonen hun sociaal engagement.'