Op zaterdag 31 augustus lopen zo'n 100 medewerkers, artsen van AZ Turnhout en hun familie mee met Dwars door Turnhout. Het ziekenhuis vraagt iedereen te komen supporteren en hen een gelukkige verjaardag te komen wensen aan hun tentje op het Warandeplein.

Als regionaal ziekenhuis werkt AZ Turnhout aan kwalitatieve gezondheidszorg. Dit doen ze niet alleen regionaal. Ze werken ook structureel mee aan een wereldwijde basisgezondheidszorg. Het ziekenhuis biedt reeds jaren financiële steun aan het ziekenhuis van Fataki in Noordoost-Congo.

"Daarom hebben we onze medewerkers en artsen opnieuw aangezet om mee te lopen op Dwars door Turnhout en zo de gezondheidsregio Fataki te steunen." zo zegt verpleegkundig directeur Eric Willems, voorzitter van de werkgroep 'Help Fataki' in AZ Turnhout.

Maar eerst en vooral willen we natuurlijk zoveel mogelijk artsen en medewerkers samen met hun familie en kinderen aan het lopen krijgen en duidelijk als groep aanwezig zijn op 31 augustus.

Eens te meer omdat AZ Turnhout dit jaar 10 jaar wordt. En het blijkt een geslaagd opzet: meer dan 100 medewerkers, artsen en hun familieleden lopen 5 of 11 km. Meer nog, dit jaar zullen ook kinderen van medewerkers meelopen tijdens de Kids Run."

Het ziekenhuis vraagt iedereen te komen supporteren voor hun lopers. Ze zullen dit jaar herkenbaar zijn door een groen/ blauw loopshirt met het logo van 10 jaar AZ Turnhout erop. Op het Warandeplein zal bovendien een tentje staan van het ziekenhuis waar iedereen welkom is.

Meer info over 'Help Fataki': www.azturnhout.be/helpfataki.