Het gemiddelde aantal besmettingen blijft sterk stijgen. Tussen 30 juni en 6 juli werden gemiddeld 697 besmettingen bevestigd, een stijging met 82 procent.

Op 6 juli werden zelfs in één dag tijd meer dan 1.000 nieuwe besmettingen geregistreerd. Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt, en dat voor de tweede dag op rij.

Meer dan 10.000 nieuwe besmettingen in 1 dag tijd in Nederland

In Nederland zijn in één dag tijd meer dan 10.000 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd: 10.345 om precies te zijn. Dat is het hoogste aantal sinds eind december. Er werden vandaag negen keer zoveel besmettingen gemeld als precies een week geleden.  (Sciensano-VRTNWS)

Toch organiseren lokale besturen in Neteland en Kempen evenementen.  Zoals de stad Herentals morgen op 11 juli in cc 't Schaliken binnenplein een 'Vlaamse kermis' met dj's en 'meezingers'.  Zogenaamd 'coronaproof'.  Wat een utopie is volgens virologen.

De Kempen telde op 9 juli (op 24u) 49 nieuwe gevallen : 8 in Mol, ook Herentals heeft 8 nieuwe besmettingen.  In Grobbendonk gaat het om 6 mensen en in Herenthout om 3.

In Nederland zijn alle versoepelingen voor openlucht evenenten en horeca sinds vanmorgen teruggedraaid. Foto Johan Temmerman/Nnieuws.