U bent hier

Meer dan 200 nieuwe adressen in gastronomische gids Delta

Neteland | Westerlo
01.12.2017 - 19.19u
Door: Mark Jaspers

Volgende week ligt de zeventiende editie van de gastronomische gids Delta in de rekken. In de gids staan bijna 2.000 restaurants en hotels in België en het Groothertogdom Luxemburg, waaronder 235 nieuwe adressen. 225 etablissementen van vorig jaar zijn niet meer opgenomen. De gids kiest daarbij hoofdzakelijk voor "jonge of opkomende chefs".

De Gouden Delta-awards gaan dit jaar naar "Colette" in Westerlo, van chef Thijs Vervloet, en "Au tour du vin" in Eghezée van Manoé Graftiaux. De Zilveren Delta is voor Stéphane Grulois die "Maxens" opende in Saint-Symphorien en Karl Ave voor "dEssensi" in 's Gravenwezel. Patrick Noël (Marquize in Westende) krijgt de Bronzen Delta-award, terwijl die in Wallonië ; gaat n aar het Luiks duo, Nicolas Calcagnini en Philippe Kettenhoven (Noir du Poivre & Rouge du Poivre).

Ook drie Luxemburgse etablissementen vielen in de prijzen. Brusselse winnende restaurants zijn er niet bij, aangezien de gids een speciale editie voor het gewest uitbrengt in mei 2018.

De Delta gids 2018 wordt gedrukt op 10.000 exemplaren in het Frans en 7.000 in het Nederlands. De gids is nu al beschikbaar online en ligt vanaf volgende week in de rekken voor 29,75 euro. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto