Het gemeentebestuur zet volop in op de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort. Een van de vele initiatieven is 'Operatie Proper', het project dat scholen en verenigingen steunt in hun initiatief tegen zwerfvuil. IOK Afvalbeheer coördineert Operatie Proper voor de Kempense gemeenten, de gemeente ondersteunt de scholen. Vijf Molse scholen ontvangen een beloning voor hun deelname aan dit project.

Vijf Molse scholen waaronder de gemeentelijke basisschool Rauw De Zandloper (513 euro), vrije basisschool Millegem Millekemol (1.140 euro), gemeentelijke basisschool Ezaart Mozawiek (1.113 euro), vrije basisschool Wezel (1.308 euro) en OKAN KSOM - onthaalklas anderstalige nieuwkomers (150 euro) trokken dit schooljaar ten strijde tegen zwerfvuil en sluikstort.

De deelnemers gingen een paar vastgelegde uitdagingen aan zoals het regelmatig opruimen van de eigen terreinen en de directe omgeving. Daarnaast kozen ze eigen actiepunten: van een vuilbak-steward aanduiden tot een sociale mediacampagne om hun inspanningen tegen zwerfvuil in de kijker te plaatsen.

De deelnemers konden zo eigen accenten leggen die voor hen haalbaar waren. Via de Mooimakers kregen de scholen gratis communicatie- en opruimmateriaal om het project te ondersteunen en onder de aandacht te brengen.

Nieuwe kans om deel te nemen

Ook het volgende schooljaar komt er een nieuwe Operatie Proper. Scholen en verenigingen kunnen zich aanmelden via www.mooimakers.be/operatie-proper. Meer info te bekomen via mooimakers@iok.be of 014 57 10 39.

Over Mooimakers

Mooimakers is het merk waaronder Vlaanderen Mooi uitvoering geeft aan haar beleid. Mooimakers is een Vlaams samenwerkingsverband tussen Ovam, Fost Plus en de VVSG (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten). Mooimakers voert onderzoek, stimuleert kennisuitwisseling, ondersteunt op een proactieve manier alle actoren die zich engageren in de strijd tegen zwerfvuil en zet zelf aanstekelijke acties op.

Meer info: duurzaamheidsambtenaar, 0472 51 93 50, duurzaamheidsambtenaar@gemeentemol.be