U bent hier

Meer dan 40.000 gezinnen besparen tot 29.5% met samenaankoop Groene stroom

Provincie Antwerpen
03.10.2011 - 10.00u
Door: Herman Gezelle

Essent deed het beste bod in de grootste samenaankoop van het land.

Meer dan 40.200 gezinnen schreven zich vrijblijvend in voor de samenaankoop groene stroom. Dat maakt deze samenaankoop de grootste ooit in ons land.

Tijdens een online veiling brachten verschillende energieleveranciers hun beste bod uit. Na 7 rondes bood Essent de laagste prijs aan voor groene elektriciteit, 16.1 % onder de huidige marktprijs. Essent won ook de veiling voor de combinatie elektriciteit en gas met een korting van maar liefst 29,5%.

40.246 gezinnen sloten zich aan bij het plan van de provincie Antwerpen om voor de tweede keer groene energie aan te kopen via een groepsaankoop. Gedeputeerde Inga Verhaert: “Dat is een echt succes, want vorig jaar schreven zo’n 28.500 mensen zich in. Inschrijven kon online, tijdens een van de 17 infoavonden, in het gemeentehuis of in het provinciehuis. Na de online veiling vandaag, gecoördineerd door het bedrijf iChoosr, blijkt dat al die mensen ook dit jaar weer gelijk hebben gekregen.”

Besparingen
De deelnemers besparen tot 16.1 % op de prijs van elektriciteit, indien ze besluiten om effectief over te stappen naar de winnende leverancier Essent. Kandidaten konden zich ook inschrijven voor een groepsaankoop van groene elektriciteit gecombineerd met een contract voor gas. Energieleverancier Essent bleek ook daar het beste bod klaar te hebben: maar liefst 29.5 % onder de huidige marktprijs.

De besparing is berekend op de prijs die de 3 grote energieleveranciers Nuon, Luminus en Electrabel vandaag vragen voor energie. De mensen die zich inschreven voor de groene stroom krijgen vanaf 12 oktober van de provincie een individuele berekening.

Zo komen ze te weten hoeveel ze effectief zullen besparen. Want dat zal natuurlijk voor iedereen anders zijn. Elke deelnemer beslist dan zelf tot 14 november of hij ook echt overstapt.


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto