Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Meer dan 400.000 bezoekers trotseren de hitte op Open Monumentendag

Open Monumentendag

Meer dan 400.000 mensen trokken er vandaag op uit tijdens Open Monumentendag 2023. Daarmee zit het grootste culturele event van Vlaanderen terug op het niveau van voor corona, ondanks de tropische temperaturen.

De lokale organisatoren deden voor de 35e editie extra hun best en maakten zo het thema "met hart en ziel" meer dan waar. Ze organiseerden 1025 activiteiten over heel Vlaanderen, wat geleden was van de vorige feesteditie in 2013. Er viel op 800 plekken iets te beleven, een derde meer dan vorig jaar.

Goed weer was voorspeld, het werd een zeer warme dag. Maar de erfgoedliefhebbers waren op de afspraak. De meeste rondleidingen waren volzet en veel mensen kozen zeer gericht voor een bepaalde locatie of activiteit. Koele plekken, zoals bunkers, forten en kelders, hadden vandaag een streepje voor.

De centrumsteden konden allemaal een stijging qua bezoekers noteren tegenover vorig jaar en er was opvallend veel aandacht voor het aanbod van modernistisch erfgoed. Het was de hele dag overal een gezellige drukte.

Griet Langbeen, Coördinator Open Monumentendag:
"Het was vandaag een heel hete maar ook heel warme dag. Open Monumentendag is echt een jaarlijkse traditie en zowel de organisatoren als de erfgoedliefhebbers tekenden present, ondanks het warme weer.

Op meer dan 800 plekken doken mensen in de geschiedenis en verhalen die met de monumenten samenhangen, of genoten ze in de schaduw van een lekker drankje. Bedankt aan iedereen om er een topeditie van te maken!"  Foto's : Bjorn Snelders - Jokko - Herita.

Open Monumentendag 2023

Open Monumentendag 2023

Open Monumentendag

Deel dit artikel