Meer dan 6.500 bezoekers bezochten zaterdag en zondag de Umicore site in Olen. Jan Vliegen, site-manager Olen: "Umicore Olen is een site in bloei, waar we elke dag werken aan een duurzame toekomst. De massale opkomst van buren, medewerkers en familie, ... toont de interesse in ons bedrijf".

Hopelijk maakten we ook heel wat bezoekers warm voor een carrière bij Umicore. Stap mee in onze toekomst."

Hieronder enkele quotes van bezoekers op de vraag van wat hen het meest is bijgebleven:

Joris, 28 jaar: "Umicore is op zoek naar heel wat nieuw talent. De innovatieve omgeving, technische profielen, en de opleidingsmogelijkheden spreken mij alvast aan."

Marie, 45 jaar: "Ik was aangenaam verrast dat Umicore zo fel inzet op duurzaamheid. Zo verwerken ze bijvoorbeeld kobalt en nikkel, dat je terugvindt in herlaadbare batterijen."

Jos, 72 jaar: "Ik vond het heel fijn om als buurtbewoner nog eens een bezoek te brengen aan Umicore. De properheid van de site en de vernieuwing zijn indrukwekkend."

Wout, 9 jaar: "Ik vond de Formula E wagen en de proefjes heel tof. Later wil ik graag bij Umicore onderzoeker worden."

Stap mee in de toekomst

Tijdens de opendeurdagen ontdekten de bezoekers hoe wij elke dag werken aan een duurzame toekomst. Zo werken we in Olen op twee manieren mee aan herlaadbare batterijen voor elektrische wagens: de collega's van onderzoek en ontwikkeling onderzoeken hoe we die batterijen nog efficiënter kunnen laten werken.

Daarnaast recycleren en leveren we kobalt en nikkel om zulke batterijen te produceren. Bovendien zijn we ook een leider in de productie van germanium wafers voor hoog-efficiënte zonnecellen.

Daarnaast maakten de bezoekers ook kennis met racen op een duurzame manier. De Formula E wagen van Mahindra en de studenten van Powered by Umicore. (pp)