De Thomas More-hogeschool, het Hoger Instituut voor Verpleegkunde Turnhout (HIVSET), het Sint-Aloysiusinstituut Lier (SAL) en het Sint-Norbertusinstituut Duffel (SNOR) organiseren op dinsdag 30 maart een gemeenschappelijke online jobbeurs voor de zorg- en welzijnssector.

Samen goed voor meer dan 1.000 laatstejaarsstudenten die straks op zoek gaan naar een job in een sector die heel erg om gekwalificeerd personeel verlegen zit.

Een uitgelezen kans voor ziekenhuizen en andere gezondheidsinstellingen in de regio om zich voor te stellen en online in gesprek te gaan met toekomstige medewerkers. De beurs opent met een panelgesprek waaraan o.a. minister Frank Vandenbroucke en Vlaams zorgambassadeur Lon Holtzer deelnemen.

Als de coronacrisis ons één ding heeft geleerd, dan is het wel dat de zorgsector essentieel is en dat er veel geschoolde en gemotiveerde zorgverleners nodig zijn om een samenleving gezond en 'draaiend' te houden.

Niet alleen in de eerste lijn, en in de ziekenhuizen, maar ook in de revalidatie, de geestelijke gezondheidszorg, de gehandicaptenzorg, het maatschappelijk werk enz. Al deze potentiële werkgevers op één dag en op één beurs kunnen bezoeken is voor de laatstejaarsstudenten een geweldige opportuniteit.

De expertise is in huis: de Thomas More-hogeschool heeft een lange traditie in het organiseren van Jobbeurzen. Met name de beurzen voor technologie-studenten op Campus De Nayer in Sint-Katelijne Waver en op Campus Geel, zijn al lang een begrip in de sector.

Deze eerste editie van de Jobbeurs Zorg en Welzijn op dinsdag 30 maart 2021 is om voor de hand liggende redenen volledig online. De deelnemende werk-gevers kunnen een virtuele stand inrichten en met de studenten in gesprek gaan via live infosessies, videocalls en chat.

Zorginstellingen die zich wensen deel te nemen aan de beurs, kunnen zich nog inschrijven tot 28 februari.

De standen van de virtuele jobbeurs blijven online staan tot 21 september 2021

Programma

Dinsdag 30 maart 2021

9.30 - 11.45 uur: infosessies voor laatstejaars in regie van de betrokken opleidingen

12.00 - 13.00 uur: panelgesprek gemodereerd door Guy Tegenbos en officiële opening virtuele jobbeurs via live streaming:

Frank Vandenbroucke, vice-eerste minister en minister van sociale zaken en volksgezondheid in de federale regering
Margot Cloet, gedelegeerd bestuurder Zorgnet-Icuro
Jan Flament, CEO AZ Sint-Dimpna Geel
Roel Eerlingen, algemeen directeur Integro
Lon Holtzer, Vlaams zorgambassadeur
Janne Vanuytrecht, alumnus opleiding verpleegkunde
Stijn Coenen, algemeen directeur Thomas More

13.30 - 17.00 uur: online jobbeurs met mogelijkheid tot chat- en videogesprekken

Alle deelnemende opleidingen vind je op de website.