De deputatie heeft beslist om een nieuw skate- en BMX-parcours aan te leggen in het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer Mol.

Met de aanleg van dit parcours bewijst het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer nogmaals een domein te zijn waar iedereen aan bod komt. De nieuwe accommodatie zal vooral een jeugdig publiek aanspreken en komt zo tegemoet aan de vraag van vele jongeren.?aldus gedeputeerde Rik Röttger, bevoegd voor Recreatiedomeinen.

Voor beginnelingen én gevorderden
Het skate- en BMX-park wordt bewust op initiatieniveau ingericht, om de doelgroep zo ruim mogelijk te houden en ook de veiligheid te kunnen garanderen. Maar ook gevorderde boarders, inliners en BMX?ers zullen er naar hartelust hun kunsten kunnen tentoonspreiden. Voor toeschouwers staan tienerbanken ter beschikking waarop ze hun ?helden? kunnen toejuichen of lekker chillen.

De opstelling, tussen het vorig jaar geopende dagrecreatieve gedeelte en de camping, is ideaal. Het parcours is immers niet alleen aan verblijvende gasten voorbehouden. Ook bezoekende scholen of dagtoeristen kunnen er gebruik van maken.

Voor de zomer zal het skate- en BMXparcours gratis ter beschikking zijn van iedere bezoeker. Tijdens de periode april-september dient wel het normale inkomtarief voor het Zilvermeer betaald te worden of het verblijfstarief van de camping.

Veilig dankzij doordachte materiaalkeuze
Het park bestaat uit een geluidsdempende en onderhoudsvrije, robuuste constructie uit gegalvaniseerd staal. Het oppervlak is uitgevoerd in polyester, wat extra grip geeft, mogelijkheid tot het uitvoeren van allerlei glijstunts en tevens valdempend werkt.

Het Zilvermeer is elke dag geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Tot en met 1 april is het domein gratis toegankelijk, vanaf 2 april tot en met 30 september betalend toegankelijk.