Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Meer groen, gezelligheid met proeftuin Havermarkt Geel

Havermarkt Geel

Binnenkort zal de Havermarkt in Geel een nieuw karakter krijgen. Bloemen, bomen, zitgelegenheden en speelaanleidingen zullen voor heel wat groen, gezelligheid en leven zorgen in het hart van de stad. Vanaf 23 februari starten de werken.

De aannemer start met de aanleg van een proeftuin op de Havermarkt. De proeftuin is de eerste stap richting de ontharding en vergroening van de zone Werft en laat Gelenaars ervaren hoe het er in de toekomst uit kan zien. Een terrasje tussen de bomen, spelen in het groen of gewoon wat ‘chillen’ op het gras, op de Havermarkt kan het allemaal.

De werken zullen in fasen gebeuren om Palmenmarkt niet te hinderen. “We vinden het belangrijk dat een bruisend en een groen stadscentrum hand in hand gaan”, vertelt Bart Julliams, schepen van stadsontwikkeling. “Zowel tijdens als na de aanleg van de proeftuin zal Geel veel activiteiten kunnen blijven organiseren voor haar inwoners.”

Maandag 23 februari start de aannemer op het grasplein voor het Ooievaarsnest. Daar komt een bloemenweide met inheemse bloemen en planten. Enkele bomen zullen in de zomer voor verkoeling en schaduw zorgen. Op vrijdag 15 maart legt de aannemer de werken stil om Palmenmarkt niet te hinderen. Begin april hervat de aannemer de werken voor fase twee waarin de ontharding gepland staat.

Het weer en technische problemen kunnen de planning altijd wijzigen. Daarom kunnen inwoners zich via de stedelijke website inschrijven op een nieuwsbrief en Whatsapplijst om de laatste updates te ontvangen.

Klaar voor klimaatuitdagingen, op maat van kinderen en aangenaam om te vertoeven

Na de tweede fase liggen de terrassen op de Havermarkt in het groen. Aan de Palingstraat worden negen parkeerplaatsen aangeduid om degene die zullen verdwijnen voor de proeftuin te compenseren.

Extra fietsenstallingen zorgen, naast deze parkeerplaatsen, voor een goede bereikbaarheid van het centrum. Ook kinderen en jongeren zijn welkom in de proeftuin om elkaar te ontmoeten aan de speelaanleidingen en zitgelegenheden. “Tegen de zomer zijn de werken uitgevoerd en zal alles mooi in bloei staan. We willen alle inwoners alvast uitnodigen om te komen genieten van de proeftuin”, voegt schepen Julliams nog toe.  Beeld stad Geel.

Havermarkt, Geel, België

Havermarkt Geel

Deel dit artikel