In de 1e helft van dit jaar zijn er in ons land meer dan 9.000 hybridewagens verkocht. Dat zijn er meer dan in heel 2015, zo schrijft De Tijd op basis van cijfers van autosectorfederatie Febiac.

De Bond Beter Leefmilieu benadrukt echter dat hybridewagens niet de beste manier zijn om milieuvriendelijker te gaan rijden.

Opvallend is dat vooral grote hybrideterreinwagens goed verkopen.

Dat is vooral toe te schrijven aan de gunstige fiscale regels waar ze door hun lage CO2-uitstoot per kilometer onder vallen.

"Voor Vlaanderen betekent dat bijvoorbeeld dat men een fiscaliteit heeft voor de inschrijving van voertuigen en voor het jaarlijkse gebruik van die voertuigen", zegt Joost Vantomme van Febiac. "Voor hybride en elektrische wagens is dat eigenlijk geplaatst op nul euro.

Dat betekent dat men gratis met die wagens rondrijdt en er ook geen bezitsbelasting voor betaalt. Veel van die wagens worden ook als bedrijfswagen ingeschreven en daar heeft men ook een fiscale aftrekbaarheid die zeer voordelig wordt belast. Of niet belast, moet ik eerder zeggen." (vrt/belga)