Er zijn al heel wat pagina's verschenen in de media over de Belgian Bullets, het dames bobslee-team op de Olympische Winterspelen in Sotsji. Maar naast de 2 Kempense - Antwerpse dames is er een Kempens bedrijf erg nauw betrokken bij dit populaire Belgische project, met name CSC uit Heist op den Berg dat in de toekomst een technical partner is van het dames team. 

CSC is namelijk ook in de toekomst het bedrijf dat in Europa gaat fungeren als exclusief Europees distributiecentrum van het Canadese bedrijf  VViViD Vinyl.
 
Vandaar dat de afdeling VViViD Vinyl Europe werd opgestart in Heist en dat bij wijze van kwaliteitslabel een overeenkomst werd gemaakt met het bob-team om de bobslee in een speciaal materiaal te "wrappen" om ze niet alleen opvallend en blits te maken, maar ook mogelijk sneller omdat het hier gaat om een extra egaal materiaal waardoor ook de windweerstand lager kan worden. 

Pas medio maart gaat CSC officieel van start op de professionele Europese markt. In de komende weken mag je hun website verwachten,  alsook hun Facebook pagina.

CSC bvba maakt deel uit van een Kempense Group Ledo, gevestigd in het Industriepark A, 43  Heist-op-den-Berg. Van deze Group maken oa ook deel uit : Breitex nv, BeeDee Europe bvba, Seratex bvba. Deze Group is in januari toegetreden tot de VOKA  organisatie.
 

Prachtige prestaties van de Belgian Bullets in Sotsji

Willemsen en Mariën lieten vorige week onder meer de Duitse medaillekandidates Martini-Kiriasis en regerend olympisch kampioene Kaillie Humphries uit Canada achter zich. Mariën tempert: "We moeten op de eerste plaats met onze voeten op de grond blijven. Het was maar de eerste training, in de wedstrijd moeten we er staan."

18 en 19 februari vier runs van de Belgian Bullets

De bobsleewedstrijden vinden plaats in het Sanky Sliding Center waar 5.000 supporters kunnen genieten van de snelle sport. De baan is 1.500 meter lang en telt bij het bobslee 17 bochten.

172 atleten doen op 3 nummers mee voor eremetaal. De mannen komen zowel in de twee- als viermansbob in actie, terwijl de vrouwen enkel in duo zullen afdalen.

Bobslee staat al sinds de eerste Winterspelen van 1924 in Chamonix (Frankrijk) op het programma. Enkel in 1960 ontbrak de sport. Pas in 2002 konden er ook vrouwen deelnemen aan de Winterspelen.

Elfje Willemsen en Hanna Mariën verdedigen de eer van ons land bij de vrouwen. De Belgian Bullets werken op 18 en 19 februari hun vier runs af en hopen op een olympisch diploma (top 8).  Foto's Christian Hannon / Nnieuws.