U bent hier

Meer ruimte voor water aan de Rashoevebeek

Heist op den Berg | Kempen regio
01.07.2021 - 09.04u
Door: Herman Gezelle

Onlangs werden de werken aan het bekken van de Rashoevestraat afgerond.  De provincie en lokaal bestuur Heist-op-den-Berg willen de wateroverlast in de Rashoevewijk aanpakken.

Om bij hoge waterstanden meer ruimte voor water te creëren, heeft de provincie de dijk tussen de Rashoevebeek en het bekken laten afgraven.

Voor dit project werd 2.800m³ grond afgevoerd zodat er meer plaats vrij komt om bij hoge waterstanden water tijdelijk te stockeren.

Aan de zuidzijde van het bekken heeft de provincie de wal bijgewerkt en de afwatering van de omliggende percelen verbeterd. De werken kaderen in een groter integraal project om de waterhuishouding in de omgeving van de Rashoevewijk te optimaliseren.

Het lokaal bestuur zet ook in op de mobiliteit en leefbaarheid van de wijk. De provincie en het team Openbaar domein van Heist o/d Berg stellen het wandelpad langs de beek al meteen open voor het publiek. Men vraagt wel om nog voorzichtig te zijn voor het pas ingezaaide gras.

Voor gedeputeerde De Haes is het project een schoolvoorbeeld van een goede samenwerking: " Het professionele eindresultaat is te danken aan de constructieve samenwerking tussen de provincie en lokaal bestuur Heist-op-den-Berg tijdens de werken."

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto