Schepen van lokale economie Eric Van Meensel (N-VA) nodigt alle KMO's van de gemeente Grobbendonk uit om deel te nemen aan de wedstrijd "meest fietsvriendelijke KMO". Deze wedstrijd wordt georganiseerd door mobiliteitsclub VAB en loopt nog tot 12 juli. Per provincie worden KMO’s die inspanningen doen om hun werknemers op de fiets te krijgen, in de bloemetjes gezet.
VAB richt zich met deze actie op kleine en middelgrote ondernemingen en diensten (entiteiten met maximum 200 werknemers) omdat zij hun personeel meestal in de directe omgeving rekruteren en dus het grootste potentieel aan fietsers tewerkstellen.
Motiveert u uw werknemers om met de fiets naar het werk te komen, bijvoorbeeld door deelname aan Bike To Work, een fietsvergoeding of kwaliteitsvolle fietsstallingen te voorzien?  Dan is de wedstrijd “Verkiezing van de meest fietsvriendelijke KMO” beslist iets voor u!
Per provincie zal de meest fietsvriendelijke KMO worden gekozen door een jury bestaande uit VAB, de Fietsersbond en het mobiliteitsadviesbureau Traject. Aan de hand van een korte vragenlijst op www.vab.be/fietsvriendelijkekmo kunnen bedrijven of organisaties tot 200 werknemers aangeven op welke manier zij een fietsvriendelijk beleid voeren. De winnende bedrijven krijgen een jaar lang gratis VAB-Fietsbijstand voor alle reeds fietsende werknemers en voor zij die vanaf nu ook hun autozetel inruilen voor het zadel. Deelnemen aan de wedstrijd kan via