Het gemeentebestuur Mol verwacht dat vrijwel alle loketdiensten gesloten blijven tijdens de nationale staking op maandag 15 december. Dat geldt alvast zeker voor de loketten van de bevolkingsdienst, de burgerlijke stand, de vreemdelingendienst, de verkeersdienst, ruimtelijke ordening, milieudienst, lokale economie en openbare werken. De informatie- en onthaalbalie in ‘t Getouw is wel open om vragen te beantwoorden, aangevuld met enkele kleinere dienstverleningen. Voor het OCMW geldt er een minimumbezetting.

Voor de overige gemeentediensten geldt een wisselend beeld. Sportcentrum Den Uyt en het overdekt zwembad blijven open volgens de reguliere openingsuren. Dat geldt ook voor de dienst toerisme en de bibliotheek. De balie van Cultuurcentrum ’t Getouw is op maandag altijd gesloten. Het debat ‘Macht van de media’ gaat ’s avonds door in de foyer van Schouwburg Rex. De jeugddienst is gesloten. Het Jakob Smitsmuseum en de dienst erfgoed hebben maandag hun vaste sluitingsdag.

OCMW?

Voor het OCMW blijft het restaurant van het lokaal dienstencentrum in Ten Hove maandagmiddag dicht. De overige OCMW-diensten werken volgens een minimumbezetting.

Afvalophaling en containerparken

IOK Afvalbeheer vermoedt dat de ophaaldiensten maandag de ophaalrondes moeilijk kunnen garanderen, mogelijk ook vanwege wegblokkades. Voor de containerparken is er nog geen absolute zekerheid. Volgens de huidige stand van zaken is het containerpark van Millegem open tijdens de reguliere openingsuren. Het containerpark van Gompel is op maandag altijd gesloten.

Scholen en kinderopvang?

Van de gemeentelijke basisscholen blijven de scholen van Ezaart, Heidehuizen en Saigo volledig dicht. Zij voorzien geen opvang. In de andere scholen is wel opvang tijdens de lesuren voorzien.

De dienst buitenschoolse kinderopvang voorziet een noodoplossing met gecentraliseerde voor- en naschoolse kinderopvang in kinderclub Robbedoes in Millegem. Dit geldt alleen voor de kinderen van Molse scholen die lessen geven of opvang voorzien. Voor scholen die sluiten is er geen voor- en naschoolse opvang mogelijk. Om gebruik te maken van deze noodoplossing, moeten ouders hun kinderen voor vrijdagmiddag inschrijven via het reservatieprogramma. 

Bovenstaande berichtgeving is gebaseerd op een interne peiling naar de stakingsbereidheid en geldt volledig onder voorbehoud. Wie zeker wil zijn, kan voor de actuele situatie maandagochtend altijd bellen  naar 014 33 07 11.