In Nederweert, op 20km van Bocholt (kanaal Herentals-Bocholt), heeft de politie een productielocatie van de erg verslavende en supergevaarlijke drug crystal meth ontdekt.

Ook in de Noorderkempen zijn de afgelopen jaren tal van drugslabo's ontmanteld. Maar deze drugsfabriek in Nederweert tart alle verbeelding. 'Breaking Bad' (Netflix) in het mega. 'Narcos', 'El Chapo' dichtbij.

De politie spreekt zelf van de allergrootste locatie ooit in Nederland waar deze drug wordt geproduceerd. 

Handelswaarde van één miljoen euro, per dag

Er zou meer dan 100 kilo crystal meth per dag kunnen worden gemaakt, met een handelswaarde van één miljoen euro, per dag.

De straatwaarde zou daar een veelvoud van zijn.

De locatie kwam in beeld bij de politie na informatie uit versleutelde chatberichten. Een Poolse man van 62 jaar is aangehouden.  Het ontmantelen van deze productielocatie door de speciale eenheden van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) gaat zeker nog tot maandag duren.

Methamfetamine of crystal meth is een verwoestende en verslavende drug die tot enkele jaren geleden nauwelijks gebruikt werd in de Benelux.  Politiebronnen stelden dat Mexicaanse drugskartels bewust bezig zijn de markt uit te breiden.

De drug wordt meestal verkocht in de vorm van kristallen en poeder. (pol)

Foto : Zuivere crystal meth in de 'drugsfabriek' in Nederweert klaar voor distributie / Nederweert24 exclusief © NNieuws.