In maart zijn er heel wat branden geweest. In Hoogstraten stierven bij 2 branden in totaal 2.000 varkens. In Vorselaar kan een boer 30 kalveren uit een brandende stal redden. In Herentals brandde ook een appartement uit in de Markgravenstraat.

Het Strijkatelier in Olen is helemaal vernieuwd en opent de deuren.

Achter het vrijetijdscentrum The Mixx in Herselt wordt een bewegingsparcours in gebruik genomen.

De medewerkers van Mensenbroerders in Wechelderzande worden vrijgesproken van verduistering van geld. In Turnhout neemt drukkerij Proost een doorstart. Het bedrijf doet dat met 50 werknemers minder.

In Meer stikken 1.300 varkens bij een brand in een stal. In de Olmense zoo worden er 5 tijgerwelpjes geboren. In de oude stadsgarage in Herentals brengt Kreutzfeldverein 'De Verbouwing'.

In het Zilvermeer in Mol is er net zoals in april een duikongeval. Dit keer komt een 61-jarige duiker uit Koersel om het leven. Bij een brand na een blikseminslag sterven in een stal van een boer in Meerle 300 varkens. In Gierle worden er 5.000 taxusbomen geplant. Ze moeten later zorgen voor een medicijn tegen kanker.

Erfgoedcel Kempen lanceert het liedjesevenement 'Kempen zingt mee'.

Twee studentes van de Katholieke Hogeschool Kempen uit Vorselaar worden tijdens een stage in Kenia beschoten en keren eerder dan verwacht naar huis.

Om de werken op de E313 in Herentals vlot te laten verlopen wordt er op de E313 een mobiele flitspaal in werking gesteld.

Een boer kan in Vorselaar nog dertig kalveren redden bij een stalbrand. Groen! plant in Geel langs de Ring 200 bomen. Aan Wolfstee in Herentals wordt een chalet in de as gelegd.

Dieven stelen in Herentals een rolstoel maar brengen die uiteindelijk naar de politie. In Herentals brandt in de Markgravenstraat een appartement op de derde verdieping van een woonblok uit.

De politie van Herentals voert actie tegen fietsdiefstallen. Voor zijn 40e verjaardag krijgt Michel Van Hoof uit Herenthout een half miljoen briefomslagen. In enkele daarvan zit zijn verjaardagscadeau.

Prins Filip en prinses Mathilde bezoeken Turnhout. In Laakdal opent de 7e vestiging van de Kringwinkel Zuiderkempen. In het AZ Sint-Elisabeth in Herentals worden enkele nieuwe afdelingen ingebruik genomen. Een motorrijdster uit Laakdal verongelukt op de Brusselse Ring.

Bij een ongeval op de E313 in Geel vallen er 5 gewonden. Bij een steekvlam aan een fornuis in de keuken van haar woning geraakt een vrouw uit Vorselaar zwaar verbrand. Op de E313 in Geel komt een Nederlandse trucker om het leven. Op de Herentalsesteenweg in Lichtaart vallen er bij 2 ongevallen in totaal 6 gewonden.

In Westerlo  lokt het openluchtspektakel De Merodes een massa volk. Op de E34 in Oud-Turnhout belandt een wagen in de gracht. Hij brandt volledig uit.

Een hevig onweer richt heel wat schade aan in de Kempen. Zangeres Iris (Laura Van den Bruel) uit Noorderwijk overleeft de halve finale van het Eurosongfestival niet. De inwoners van Arendonk wonen volgens de CM in de gelukkigste gemeente in Vlaanderen.

De organisatoren van de Tongelse Dorpsfeesen grijpen naast het wereldrecord pannenkoeken bakken. In Wechelderzande raakt een man zwaargewond bij een botsing in de Gebroeders De Winterstraat.

In Herentals steelt een dief de inhoud van de kassa bij Pica Pica aan het Hofkwartier. Een dief pleegt op klaarlichte dag een ramkraak biij juwelier Gysemberg in de Bovenrij in Herentals.

Triggerfinger is headliner op de eerste dag van de Gladiolen in Olen. In Poederlee nemen 1.300 figuranten deel aan het spektakel van de 'Ommegang van de Hegge'.

In Turnhout start het proces tegen een 23-koppige motorbende. Ze worden verdacht van drugshandel.