Zondag 12 mei zullen de verenigingen voor de 10de keer in Groot-Vorst de Meiboom planten. In feite is het een stam met de schilden van alle 23 verenigingen uit dat dorp. Op deze manier laten die verenigingen zien hoe divers en talrijk het verenigingsleven in Groot-Vorst nog is.

Het schild van de voetbalclub hangt naast een vereniging als OKRA, de boogschutters naast het buurtcomité, KWB naast het plaatselijke klompenmuseum. En zo kan je nog wel een tijdje doorgaan.

Maar er is zoveel meer te doen die die namiddag in Groot-Vorst. Het eindrapport "Veerkrachtige dorpen" wordt voorgesteld door de Provincie. Er is een vlaggenparade.

Kinderen kunnen hun fiets laten pimpen, jonge voetballertjes leven zich uit in de panna, je kan leren boogschieten, kennis maken met kinder-massage, live muziek, volksspelen, meedoen aan de ballonwedstrijd, samen volksdansen met de chirojeugd of gewoon iets drinken tegen een vriendenprijsje. De speeltuin is open, het springkasteel staat klaar. De fanfare blaast de aftrap.

Het pas gerenoveerde oud-gemeentehuis wordt open gesteld voor de bezoekers, de plaatselijke heemkring vertelt je alles over onze geschiedenis, het archief kan bezocht worden en de durvers kunnen het torentje beklimmen van waaruit je een prachtig zicht hebt over het dorp.

Alle activiteiten zijn gratis. Het feest begint om 14 u., tegen 19 u wordt er afgerond en kan Groot-Vorst weer zijn gewone gang gaan. De vele vrijwilligers heten je nu al welkom!