Bij een instorting van een oud bedrijfsgebouw op een verlaten bedrijfsterrein aan Guldendal in Mechelen zijn zondagnamiddag een 11-jarig meisje en een 18-jarige jongen omgekomen. Toen ze een constructie betraden stortte die in. De twee werden bedolven. De jongeren hadden vermoedelijk een heftruck die op de site stond in gang gekregen en met de heftruck een steunpilaar van het gebouw geraakt. Daarop stortte het gebouw in.

De werkelijkheid was nog gruwelijker: de twee jongens hadden elk een heftruck aan de praat gekregen en waren in het gebouw aan het rijden terwijl de meisjes dat filmden.Toen één van de heftrucks een steunpilaar raakte stortte een betonnen plafond in en werden de slachtoffers bedolven.

De jongeren waren met 4 toen ze het gebouw betraden. De 2 andere jongeren, een meisje van 14 en een jongen van 16 zagen alles gebeuren en zijn in shock. Ze waren ook zaterdag al in het gebouw geweest.

Doffe knal

Buurtbewoners hoorden een luide knal en zagen een enorme stofwolk. Daarop gingen ze naar het gebouw kijken en vonden ze de twee jongeren in shock en zagen ze de instorting.

De lichamen van de jongeren zijn geborgen. De site is afgesloten en verzegeld.