Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Melikan Kucam (N-VA ex-gemeenteraadslid) moet naar gevangenis

Melikan Kucam
Melikan Kucam, ex-Mechels N-VA gemeenteraadslid, zit in de gevangenis. Hij werd op 30 juni 2022 schuldig bevonden aan mensensmokkel, passieve corruptie, poging tot afpersing en het leiden van een criminele organisatie.
 
Het Hof van Beroep veroordeelde de omstreden figuur tot 5 jaar cel. Toen hij de feiten pleegde, was hij door het kabinet van voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) aangeduid om kandidaten te zoeken voor een humanitaire reddingsoperatie. Het ging om Assyrische christenen uit het oorlogsgebied in Syrië en Irak die naar ons land konden komen.
 
Alle rechtsmiddelen uitgeput

 

Melikan Kucam screende de families en koos wie er op de lijsten kwam. “Aanvankelijk misbruikte hij zijn positie niet, maar toen hem geld werd aangeboden, ging hij vrij snel overstag”, zegt de openbare aanklager. Hij eiste bedragen van €2.500 tot €7.500.

Het beroep is nu in Cassatie afgewezen en moet de straf uitgevoerd worden.

Kucam was gemeenteraadslid voor N-VA in Mechelen. Hij werd uit de partij gezet, maar weigerde afstand te doen van zijn mandaat.  Het arrest is nu definitief en Kucam is ook voor 10 jaar ontzet uit z'n burgerlijke en politieke rechten, kan N-VA een opvolger zijn plaats laten innemen. (pp)  Foto facebook.

Melikan Kucam

Melikan Kucam

Melikan Kucam

Deel dit artikel